NIEUWSB&W

Sony Europa weg


Redactie HiFi.nl | 01 juli 2003 | B&W

Sony staat aan de vooravond van een groot aantal organisatorische veranderingen in Europa. Aanstaande maandag wordt bekend gemaakt dat de Europese activiteiten die nu nog gecoŲrdineerd worden vanuit Sony City in Badhoeverdorp, gaan verhuizen naar Groot BritanniŽ. Het is de bedoeling om in april volgend jaar klaar te zijn met de reorganisatie. Het bedrijf zelf komt pas volgende week naar buiten wanneer het personeel is ingelicht, maar het Parool maakte het nieuws deze week al bekend.

Op het Britse eiland zal niet ťťn groot kantoor ontstaan, maar Sony Europa zal verspreid over verschillende vestigingen worden gehuisvest. Het bedrijf wil op deze manier de verschillende divisies beter met elkaar laten samenwerken en de arbeidsmarkt zou in Groot BritanniŽ flexibeler zijn.

Men verwacht geen gedwongen ontslagen, omdat een aantal medewerkers mee kunnen verhuizen als men dat wil. Anderen worden overgeplaatst of krijgen de mogelijkheid hun geluk op de arbeidsmarkt te zoeken. Momenteel is er al een personeelsstop bij Sony Europa en worden contracten met tijdelijk personeel niet verlengd.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »