NIEUWSB&W

Sony maakt vertrek bekend


Redactie HiFi.nl | 07 juli 2003 | B&W

Onderstaande persbericht volgt op eerdere nieuwsitems over het vertrek van Sony Europe uit Nederland:

Sony Europa heeft vandaag bekendgemaakt dat er een nieuwe consumenten AV marketing "hub" voor Europa wordt gerealiseerd, door consumer audio en video marketing, marketing communications en supply chain solutions afdelingen op een nieuwe lokatie bij elkaar te brengen in Londen. Hiernaast zullen ook de marketing en supply chain solutions afdelingen van Sony Professional Solutions verhuizen naar het hoofdkantoor van Sony Business Europe in Hampshire, UK. Al deze afdelingen zijn thans gevestigd in Badhoevedorp.

"Sony volgt een geïntegreerde strategie om de elektronica producten te promoten door middel van entertainment content en andere services," aldus Mike Tsurumi, president van Sony Europa. "De huidige business vereist een ontwikkeling van een "hub" die alle delen van ons bedrijf nauwer met elkaar in contact brengt. Het is voor ons vanzelfsprekend deze "hub" in greater Londen te vestigen, vanwege het feit dat de meeste activiteiten daar plaatsvinden."

Sony EricssonDe exacte locatie van de nieuwe marketing "hub" wordt op dit moment bestudeerd en een definitieve beslissing wordt in de herfst genomen. De verhuizing, die plaats vindt in het voorjaar, heeft betrekking op ongeveer 200 personen.

Sony Benelux BV, Sony Ericsson Benelux en Sony Chemicals Europe blijven gewoon opereren vanuit de huidige lokatie in Badhoevedorp.

MERK

EDITORS' CHOICE