NIEUWSSony

Sony roept laptops terug


Redactie HiFi.nl | 13 juli 2003 | Sony

Wereldwijd haalt Sony ongeveer 18.000 laptops terug vanwege serieus gevaar voor de gebruiker. Bij 13.000 in Japan, 3.000 in de Verenigde Staten en 2.000 in Europa verkochte VAIO laptops is er namelijk gevaar voor elektroctuie. De oorzaak is een probleem met herschrijfbare DVD`s die de computer kunnen verlammen.

Sony VAIO

Het gaat om twee types van de succesvolle VAIO serie, de FRV25 en de FRV27. In beide modellen is een modem gebouwd die de telefoonlijk onbruikbaar kan maken. Bovendien is er het gevaar dat gebruikers een elektrische schok krijgen als zij metalen onderdelen van de laptop aanraken.

Sony roept overigens niet alleen de laptops terug, ook een groot aantal DVD-RW schijven gaan terug naar de fabriek. De schijven die standaard worden meegeleverd bij onder andere de DVD branders DRU-500A en DRX-500UL kunnen software problemen veroorzaken. De computer raakt verlamt tijdens het branden waardoor dit proces niet correct wordt afgesloten. Ook hiervan zouden er zo`n 18.000 van in omloop zijn. Iedereen die recentelijk DVD-RW`s heeft aangeschaft van Sony wordt dan ook opgeroepen deze bij Sony in te leveren.

EDITORS' CHOICE