NIEUWSPhilips

Geluidskaarten films en muziek


Redactie HiFi.nl | 22 juli 2003 | Philips

Onderstaande is een persbericht van Philips

Met zijn nieuwe collectie geluidskaarten en luidsprekers voor de pc zorgt Philips bij alle soorten pc-geluid – of het nu om muziek, spelletjes of films gaat – voor een krachtige, echte meerkanaalsweergave. De Seismic EdgeTM, en de Sonic EdgeTM bieden 5.1 gescheiden geluidskanalen, met front links en rechts, achter links en rechts, en front center, plus een afzonderlijk subwooferkanaal dat indrukwekkende power toevoegt aan de lagetonenweergave. De voordelig geprijsde Dynamic EdgeTM biedt 4.1 gescheiden kanalen, wat deze geluidskaart tot de ideale keuze maakt voor systemen met 2 of 4.1 luidsprekers.

De sublieme meerkanaals 3D-weergave die door de nieuwe geluidskaarten van Philips wordt geboden, levert een grote bijdrage aan een meer realistische en totale luisterervaring bij alle soorten pc-audiobronnen en externe bronnen die op de pc zijn aangesloten. Om het feit te onderstrepen dat geluid een essentieel onderdeel van zintuiglijke waarneming is, voeren geluidskaarten van Philips liefhebbers van pc-spelletjes mee naar een realistische virtuele wereld, waarin ze omgeven zijn door ongelofelijke geluiden, zo echt dat ze bijna voelbaar zijn. Ze herscheppen filmgeluiden en -effecten om de luisteraar de indruk te geven dat deze zich in het middelpunt van de actie bevindt. En ze zetten conventionele stereomuziek van MP3’s, cd’s en externe bronnen om in 5.1 aparte kanalen met gescheiden surround sound.

Philips Sonic Edge

Zelfs kaarten die claimen 4-kanaals-geluidsweergave te kunnen leveren, bieden in feite niet meer dan de standaard 2 kanalen die eenvoudigweg over meerdere luidsprekers zijn verdeeld. Bij de geluidskaarten van Philips is daarentegen gekozen voor een andere benadering. Dankzij hun geavanceerde digitale geluidsverwerking, waarbij gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste QMSS™-technologie van Philips, herscheppen deze geluidskaarten de afzonderlijke audiokanalen op een wijze die is geoptimaliseerd voor de pc en de thuisbioscoopomgeving, met als resultaat dat alle afzonderlijke geluidseffecten of stemmen in exact de juiste ruimtelijke positie worden geplaatst om een zo realistisch mogelijke surround-sound-ervaring te creëren.

Deze digitale verwerkingstechnologie wordt gebruikt voor alle op de pc beschikbare geluiden: niet alleen de geluiden die zijn opgeslagen op media als cd-rom, dvd of de harde schijf van de pc, maar ook geluidseffecten van spelletjes, MIDI-toepassingen, interactieve muziektoepassingen en internet streaming audio. Zelfs geluid van externe bronnen die op de pc zijn aangesloten, zoals cd-spelers en -wisselaars, tuners en receivers wordt op dezelfde geavanceerde wijze verwerkt.

Een bijzondere nieuwe functie van de nieuwste Dynamic EdgeTM- en Sonic EdgeTM-geluidskaarten van Philips is de Sound Agent 2. Dit softwareprogramma biedt een innovatieve gebruikersinterface, die krachtige, eenvoudige en intuďtieve toegang mogelijk maakt tot de vele gebruiksmogelijkheden van deze geluidskaarten. De Sound Agent 2 biedt de gebruiker directe visuele feedback over alle gekozen instellingen, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit het gebruik van regelaars in de vorm van grafische symbolen of klassieke schuifregelaars. Behalve dat de Sound Agent 2op een simpele wijze toegang verschaft tot alle audioregelfuncties, zorgt deze tevens voor actieve controle op de audioverwerking door de ingangssignalen continu te bewaken en de geluidsweergave te optimaliseren voor een ultieme geluidservaring.

De Seismic EdgeTM kost € 79,95 (inclusief BTW) en de Dynamic EdgeTM- en Sonic EdgeTM kosten respectievelijk € 29,95 en € 49,95 (inclusief BTW).

MERK

EDITORS' CHOICE