NIEUWSPanasonic

DVD recorder in compleet systeem


Redactie HiFi.nl | 25 juli 2003 | Panasonic

Met het nieuwe SC-HT1000 Recordable DVD Home Theater Sound System probeer Panasonic de beleving van home theater naar een nieuw niveau te tillen. Het nieuwe systeem combineert de kracht van een DVD recorder met de volledige functionaliteit van een home theater systeem. Het systeem kan dus opnemen en niet alleen afspelen, maar ook in het afspelen zitten unieke eigenschappen. Zo is het een van de weinige systemen die naast DVD-Video ook DVD-Audio kan afspelen. De televisieprogramma`s of beelden uit een camcorder kunnen worden opgenomen op een DVD-R1/R2 of DVD-RAM disc.

SC-HT900Het hart van het nieuwe systeem wordt gevormd door de DMR-E100H DVD recorder van Panasonic. Met dit nieuwe systeem hebben consumenten de mogelijkheid naar een eerder opgenomen show te kijken, terwijl er een ander programma wordt opgenomen, te kijken naar het begin van een liveshow, terwijl de opnames nog lopen of maximaal 30 seconde te herhalen zonder het opnameproces te onderbreken. Wanneer er opgenomen wordt op de DVD-RAM of DVD-R2 disc dan wordt er van elk opgenomen hoofdstuk een klein voorbeeld gemaakt waardoor de inhoud overzichtelijk wordt weergegeven.

Het nieuwe systeem heeft een slank ontwerp en wordt geleverd met twee Tall-Boy front speakers die zijn geplaatst op een flexibele standaard. Door het ontwerp passen de twee speaker perfect bij een plasmascherm of ander grootbeeldscherm. De OmniCast Surround Speakers zorgen voor een bredere bezetting van de ruimte met het geluid door realistische akoestische prestaties die te vergelijken zijn met een bioscoop. De tweeter en de woofer in de OmniCast luidsprekers zijn bovenin het kabinet geplaatst met een diffusie bort direct aan de voorzijde van de tweeter. Hierdoor wordt de noodzakelijk reflectie en dispersie bereikt om het geluid natuurgetrouw over te laten komen. Om het geheel compleet te maken heeft het speaker systeem een compacte center speaker met een tweeweg, twee speaker bass reflex configuratie en een krachtige subwoofer met ingebouwde 240 Watt versterker.

Het SC-HT1000 systeem zal rond september beschikbaar worden voor een verwachte prijs van 1.000 euro.

EDITORS' CHOICE