NIEUWSPhilips

Philips alleskunners


Redactie HiFi.nl | 07 augustus 2003 | Philips
Philips introduceert een tweetal volledig geïntegreerde digitale systemen, de LX8200SA en de MX5800SA, die hoogwaardige ‘home entertainment’ met dvd en super-audio-cd combineren in één systeem. Deze nieuwe ‘home entertainment’-systemen van Philips hebben kenmerken waarmee ze een betere audio- en videobeleving creëren, en komen optimaal tegemoet aan de individuele behoeften van de consument.

Philips MX5800

In het fascinerende ‘home entertainment’-product, de LX8200SA, is DCDi™ Faroudja Progressive Scan-technologie toegepast voor scherpe en heldere beelden, en de beste signaalkwaliteit voor een sublieme videoweergave. Het systeem biedt tevens meerkanaals super-audio-cd met een geluidsweergave die de luisteraar volledig doet opgaan in de muziek. De LX8200SA, die is uitgerust met een 100W-subwoofer en een complete set van 5 luidsprekers, heeft een totaal vermogen van 300W.
De subwoofer van het systeem levert een ongelooflijk krachtige en diepe bas dankzij de toepassing van Philips’ gepatenteerde wOOx™-technologie, terwijl een kristalhelder geluid wordt geproduceerd door de sierlijke, slanke ribbon tweeter, het unieke luidsprekerdesign waarbij het geluid gelijktijdig aan zowel de voor- als achterkant wordt geproduceerd. Het verschil met gewone luidsprekers is zeer duidelijk hoorbaar bij het afspelen van super-audio-cd’s, waarbij de helderheid van de muziek perfect van kwaliteit is. Het systeem wordt gekenmerkt door een stijlvol design, een slank profiel, en ranke luidsprekers die een verrijking betekenen voor elk interieur.

Philips LX8200

Met zijn geïntegreerde dvd- en super-audio-cd-weergave, meerkanaals receiver en het bijpassende 5.1-kanaals luidsprekersysteem, is de LX8200SA de ideale oplossing voor de consument die zijn installatie wil perfectioneren met de nieuwste snufjes op het gebied van film- en muziekweergave. Voor een optimaal gebruiksgemak is de LX8200SA voorzien van een stijlvol, groot lcd-scherm met achtergrondverlichting, waarvan de helderheid op drie verschillende niveaus kan worden ingesteld.

De nieuwe Philips MX5800SA biedt de consument een Home Entertainment-systeem met dvd/super-audio-cd en vijf luidsprekers. De 5.1-kanaals super-audio-cd-speler bevat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geluidsweergave. Ribbon tweeters produceren een kristalhelder geluid in een meerkanaals omgeving.

Om het luisterplezier te verhogen heeft Philips zijn nieuwe Twin Sub™-systeem toegepast, dat gebruik maakt van luchtstuwing voor een betere lagetonenweergave. De beleving van films wordt erdoor verhoogd doordat aan het geluid diepte en realisme worden toegevoegd. Het is een innovatief luidsprekerconcept met twee in de luidsprekerkolommen ingebouwde subwoofers.
De luisteraar kan tevens de geluidsweergave aanpassen aan de inrichting van de woonkamer. Seating Control is een unieke positionele geluidsregeling, waarmee het geluid door automatische configuratie van de luidsprekers rechtstreeks kan worden afgestemd op de zitplaats in een vertrek. Door de vorm van het vertrek te kiezen via weergave op het beeldscherm wordt de instelling van het geluid optimaal aangepast aan de indeling van het vertrek.

De MX5800SA wordt geleverd met een zogeheten Cinema Center Speaker met vijf meerzijdige luidsprekeraandrijvingen. Deze luidsprekers worden zodanig gepositioneerd dat het geluid uit de juiste richting komt en met de juiste diepte. Deze vijf luidspekers, die exact gepositioneerd zijn onder verschillende hoeken, zorgen voor een beleving waarbij het geluid via het beeldscherm lijkt te komen.

De LX8200SA is onlangs geïntroduceerd en op dit moment in Nederland verkrijgbaar. De LX8200SA kost € 999,- (inclusief BTW). De MX5800SA wordt in augustus geïntroduceerd en kost € 699,- (inclusief BTW).

MERK

EDITORS' CHOICE