NIEUWSPhilips

Philips volgt Kiss


Redactie HiFi.nl | 01 september 2003 | Philips

Tot nu toe was Kiss Technologies het enige bedrijf dat de DivX technologie toepaste bij haar DVD spelers. Dit heeft tot veel positieve reacties van consumenten geleidt en dat heeft Philips doen besluiten deze techniek ook toe te gaan passen. Op de IFA in Berlijn zal namelijk de DVD 737 worden gepresenteerd met DivX mogelijkheden. Philips is hiermee het eerste grote A-merk dat deze stap neemt.

Philips DivX speler

De DVD 737 kan DivX 3.11, 4x en 5x afspelen, maar geeft ook MPEG4, JPEG en MP3 weer. Philips heeft in de speler overigens de mogelijkheid opengehouden om met upgrades toekomstige formaten toe te voegen aan dit rijtje. En van die technieken is het populaire XviD, dat door Philips niet standaard wordt meegenomen, maar waar Kiss Technologies wel voor heeft gekozen.

Geheel in stijl met de nieuwe Philips producten is ook de op zich zelf staande DVD speler van het Nederlandse electronica concern uiterst slank uitgevoerd met een zilveren afwerking. De beeldkwaliteit wordt bepaald door de Smart Picture technologie en met Dolby Digital 5.1 en 3D Sound is ook de geluidskwaliteit gewaarborgd. De verkoopprijs ligt rond de 200 euro en het is nog niet bekend wanneer de speler op de markt komt in Nederland.

MERK

EDITORS' CHOICE