NIEUWSPhilips

Kleinste jukebox ter wereld

Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2003 | Philips

Onderstaande bericht is het persbericht dat Philips heeft uitgevaardigd om de HDD100 te introduceren, ’s werelds kleinste en lichtste Recording Audio Jukebox.

Philips introduceert de Recording Audio Jukebox HDD100, waarop MP3- of andere bestanden kunnen worden opgenomen via een USB-aansluiting op de pc. Dit nieuwe draagbare apparaat met harde schijf biedt de gebruiker de mogelijkheid om voor elke stemming, situatie of activiteit een geschikte keuze te kunnen maken uit duizenden muzieknummers.

Philips HDD 100

De HDD100 heeft een opslagcapaciteit van 15 GB, wat neerkomt op ongeveer 3000 nummers, oftewel muziek voor meer dan een week. Op de harde schijf van de HDD100 kan veel meer worden opgeslagen dan audio alleen. Met de pc-software die bij de HDD100 wordt geleverd, kan de gebruiker standaard ‘graphic equalizer’-instellingen, zoals rock, pop, jazz en klassiek, naar de HDD100 downloaden of nieuwe ‘equalizer’-namen en -instellingen creëren die overeenkomen met zijn persoonlijke voorkeur.

Het grote display geeft een duidelijk, contrastrijk licht, zelfs onder heldere lichtomstandigheden buitenshuis, en heeft tevens een witte led-achtergrondverlichting voor gebruik in donkere ruimten. Het led-display heeft een heldere hardglazen lens, waardoor deze krasbestendig is, terwijl de geheel van magnesium vervaardigde behuizing de Recording Audio Jukebox HDD100 met zijn gewicht van 167 gram tot de lichtste en kleinste maakt in zijn soort.

In de HDD100 kan een complete verzameling muzieknummers worden opgeslagen, die voor de gebruiker op elke plaats en op elk moment toegankelijk zijn. Er kunnen meer dan 3000 MP3- of 6000 WMA-bestanden gelijktijdig in het apparaat worden opgeslagen, zodat het niet nodig is steeds tracks te verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe.

De HDD100 completeert zijn opslagmogelijkheden met een snelle overdracht van gegevens. Doordat het apparaat is uitgerust met de supersnelle USB2.0, kunnen muziek- en andere bestanden met grote snelheid worden gedownload van de pc. De gebruiker kan voor het opnemen analoge of digitale aansluitingen gebruiken, en zelfs gebruik maken van de ingebouwde microfoon voor het opnemen van spraak.

Met de SuperscrollTM navigatie-interface van Philips maakt de Recording Audio Jukebox het bijzonder gemakkelijk om een bepaald nummer te selecteren. De toetsen die worden gebruikt om door tracks te ‘scrollen’, functioneren op twee niveaus. Door de toets voor omhoog of omlaag wat langer in te drukken, wordt een ‘scrolversneller’ geactiveerd (octrooi aangevraagd), waarmee de lijst van opgeslagen nummers sneller kan worden doorlopen.

De tracks kunnen ook worden ingedeeld naar muzieksoort, zoals rock, hip-hop, klassiek of dans, waardoor het veel eenvoudiger wordt om een nummer van een bepaald type te vinden voor een specifieke gelegenheid. De gebruiker heeft de mogelijkheid deze categorieën naar zijn persoonlijke voorkeur aan te passen en ze te koppelen aan huidige en toekomstige opnamen in een bepaald genre. Ze zijn tevens gekoppeld aan ‘equalizer’-instellingen, zodat voor elke muzieksoort automatisch de meest geschikte klank wordt gekozen.

De Recording Audio Jukebox van Philips biedt een aanzienlijke hoeveelheid muzikale power. Het apparaat heeft met één lithiumbatterij telkens na het opladen een speelduur tot 10 uur, bij een opslagcapaciteit van 15 GB. Naast het gebruik als portable jukebox, kan het apparaat tevens worden gebruikt als verwijderbare harde schijf van een pc, met de mogelijkheid grote hoeveelheden data van de ene computer naar de andere over te zetten.

Volledige gegevens over de in dit persbericht vermelde producteigenschappen vindt u op www.thingstodoyourthing.com

De HDD100 is vanaf deze maand beschikbaar en heeft een adviesprijs van € 499,99 (inclusief BTW).

MERK

EDITORS' CHOICE