NIEUWSPhilips

Philips: draadloos...


Redactie HiFi.nl | 16 september 2003 | Philips

Philips voegt een nieuwe dimensie toe aan de sterk in opkomst zijnde markt van de draadloze toepassingen. Twee nieuwe producten in het Streamium assortiment zijn hiervoor verantwoordelijk. De SL400i en de SL300i zijn de eerste twee WiFi draadloze multimedia processoren. De twee apparaten maken het mogelijk internet en op een PC opgeslagen audiovisueel materiaal te bekijken in het comfort van de huiskamer.

Philips SL400i

Door een WiFi (802.11 b/g) link kunnen beide apparaten video en audio streams oppikken van een hard disk of van het internet, en deze afspelen op een bestaande TV, home cinema opstelling of HiFi systeem. De SL400i wordt geleverd met een draadloze USB dongle voor de connectie met de PC en de lager geprijsde SL300i is bedoeld voor gebruikers die al een bedraad of draadloos systeem in huis hebben. De duurdere variant is overigens volgens Philips zodanig geconfigureerd dat het alleen een kwestie van aansluiten en spelen is.

Philips SL300iNaast de enorme mogelijkheden op het gebied van multimedia bronnen die op het internet beschikbaar zijn, maken de nieuwe Philips oplossingen ook het kijken van het digitale fotoalbum er gemakkelijk. Natuurlijk staat ook de ontwikkeling van diensten van het Nederlandse electronica concern omtrent Streamium producten niet stil en kunnen al deze diensten via de afstandsbediening en het on-screen menu worden bediend. De afstandsbediening van de SL400i heeft zelfs een LCD scherm ingebouwd, voor een wel erg makkelijk te bedienen interface.

Met de Philips Media Manager software is het mogelijk content op een netwerk met meerdere PC`s te navigeren naar de afstandsbediening en het scherm. Tijdens het gebruik van internet of PC gebaseerde content, zoals MP3`s, blijft de PC gewoon te gebruiken. We moeten helaas nog wel even wachten voor we een Philips SL apparaat in huis kunnen nemen. De verwachting is dat in januari beide modellen voor 499 (SL400i) en 349 euro in de winkel liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE