NIEUWSB&W

Belangrijke vingerafdruk


Redactie HiFi.nl | 17 september 2003 | B&W

In Groot BritanniŽ zal binnenkort een rechtzaak worden aangespannen tegen 321 Studio. Dit bedrijf brengt software uit die het mogelijk maakt een back-up te maken van je DVD collectie. Tijdens het maken van deze back-up wordt er echter een unieke, niet te wissen vingerafdruk, in de code aangebracht die leidt naar de maker van de kopieŽn. Dit is met name van belang wanneer de software ook wordt gebruikt voor publicatie op sites zoals Kazaa.

321 studio

321 Studios heeft bekend gemaakt deze techniek te gebruiken naar aanleiding van een rechtzaak die is gericht tegen twee van de pakketten die het bedrijf heeft ontwikkeld: DVD Copy Plus en DVD X Copy. Met de vingerafdruk is het software pakket waarmee illegale handelingen zijn verricht te traceren naar winkel van herkomst. Wanneer de koper dan ook nog eens digitaal heeft betaald of een klantenbon heeft ingevuld is de uiteindelijke verantwoordelijke zo gevonden.

De vingerafdruk is niet de enige beveiligingmaatregel die het bedrijf heeft toegepast. Met al deze technieken claimt 321 Studios dan ook niet illegale software op de markt te brengen, omdat het maken van een DVD back-up voor eigen gebruik legaal is. Ook in Nederland zijn de pakketten te koop en ook in Nederland heeft de Stichting Brein aangekondigd harder op te treden tegen personen die illegale downloads beschikbaar maken.

MERK

EDITORS' CHOICE