NIEUWSB&W

Belangrijke samenwerking


Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2003 | B&W

Volgens nog onbevestigde Japanse bronnen zijn er momenteel gesprekken gaande tussen Sony en Samsung om de handen ineen te slaan op het gebied van LCD ontwikkelingen. Met een dergelijke joint venture zou een wereldmacht ontstaan op het gebied van met name LCD schermen met grote beelddiagonalen.

Samsung 40 inch LCD

Samsung heeft de laatste jaren al zijn sporen verdiend op het gebied van LCD ontwikkeling. Samen met de LG.Philips combinatie is er het laatste jaar weinig discussie geweest wie de innovatievste twee bedrijven op dit gebied waren. Van 30 inch naar 40 inch en groter. Merken als NEC en Sharp hobbelden achter de feiten aan en Sony en Panasonic deden hoegenaamd niks. Daar lijkt dus nu voor Sony verandering in te komen.

Sony zou zich tot Samsung hebben gewend omdat eerdere samenwerking met de LG.Philips combinatie, waar ook Hitachi bij betrokken zou zijn, niet tot het gewenste resultaat zou hebben geleid. Het uiteindelijke resultaat voor de Sony - Samsung combinatie lijkt de vermindering van het marktaandeel Sharp te moeten worden. Dat bedrijf heeft een geschat marktaandeel in LCD televisies van liefst 50%.

MERK

EDITORS' CHOICE