NIEUWSPanasonic

Panasonic Acuity


Redactie HiFi.nl | 10 oktober 2003 | Panasonic
Bij de ontwikkeling van de TX-36PD30 en de TX-32PD30 paste Panasonic een geheel nieuwe hoogwaardige techniek toe: Acuity. Dit is volgens de fabrikant de meest geavanceerde techniek op het gebied van beeldweergave die garant staat voor de hoogste beeldkwaliteit.

Panasonic Acuity TX-36PD30

De term Acuity is afgeleid van het Engelse acute, dat staat voor scherpte. Deze term past binnen de kenmerken van de nieuwe technologie die zorgt voor een hoge beeldkwaliteit met dito scherpte, helderheid en resolutie. Acuity maakt voor topmodellen gebruik van een 10 bit digitaal chassis en een sampling rate van 60 MHz, terwijl gangbare modellen het met 8 bit en 30 MHz moeten stellen. Met name het kleursignaal en de detailweergave profiteren van deze aangescherpte techniek.

Naast de nieuwe Acuity techniek, heeft Panasonic bij de nieuwe modellen ook een volledig vlakke beeldbuis uitgebracht. Het 36 inch model heeft een beelddiagonaal van 92 centimeter, een breedbeeld verhouding en valt onder de Quintrix SR serie. De TX-36PD30 heeft naast Acuity en de platte Quintrix beeldbuis ook 100 Hz Super Digital Scan, 3D comb filter, wide digital plus en een nieuw On Screen Display. De kleinere broer is alleen in beelddiagonaal verschillend, de technische specificaties zijn gelijk.

EDITORS' CHOICE