NIEUWS

Warner trekt zich niks aan van DVD Forum


Redactie HiFi.nl | 04 november 2003

Betrouwbare bronnen hebben gemeld dat Warner Music van plan is om door te gaan met het plan voor een DVD-Audio/CD "flip-disc", zelfs als er geen goedkeuring is van het DVD Forum. Zonder de goedkeuring mag het schijfje niet de naam DVD dragen, maar kan het wel worden afgespeeld in elke DVD-Audio, DVD-Video, Xbox en Playstation 2 apparaat. Net zoals overigens in elke bestaande CD speler en ook in enkele SACD spelers.

Warner Music

De hybride SACD is een goedgekeurd en succesvol formaat, maar heeft als nadeel dat het niet makkelijk is te combineren met video. Mede hierdoor kunnen de SACD titels niet worden afgespeeld op de meer dan 60 miljoen DVD spelers die de wereld kent. Met de DVD-Audio/CD flip over wil Warner dit probleem oplossen, maar het forum schijnt hun bedenkingen te hebben bij de betrouwbaarheid.

Eén van de problemen zou bijvoorbeeld de dikte van het schijfje zijn. De nieuwe vinding is dikker dan standaard CD`s en zouden daardoor voor problemen kunnen zorgen bij front-loaded spelers zoals bijvoorbeeld in auto systemen. Warner zelf wilde geen commentaar geven over de ontwikkelingen, maar onderzoekers op dit gebied geven aan dat het evengoed een poging is van Warner om grond terug te winnen die SACD heeft veroverd. Warner is een fervent voorstander van DVD-Audio geweest.

EDITORS' CHOICE