NIEUWSB&W

Thomson en TCL werken samen


Redactie HiFi.nl | 05 november 2003 | B&W

Thomson, wereldwijd leider in de complete oplossingen in de entertainment industrie, heeft vandaag aangekondigd een overeenkomst te tekenen met TCL International, de grootste multimedia producent van China. TCL-Thomson Electronics is de nieuwe firma die zich voornamelijk gaat bezighouden met de ontwikkeling en distributie van televisie sets en DVD spelers.

Thomson TCL samenwerking

De samenwerking is een direct resultaat van de aankondiging van Thomson eerder dit jaar om op de belangrijkste aandachtsgebieden partners te zoeken, met als doel een sterke en winstgevende toekomst te maken. Naast schaalvoordeel en de versterking van de sales en marketing kracht verbetert de samenwerking ook nog eens Thomson`s financiële positie. Onder het nieuwe samenwerkingsverband vallen drie sterke merken in respectievelijk Europa (THOMSON), Amerika (RCA) en China (TCL).

Thomson houdt wel vast aan het directe contact met de eindgebruiker. Dit is de grootste bron van informatie voor toekomstige verbeteringen, volgens het bedrijf. De samenwerking is er dan ook met name op gericht om de goede basis die het bedrijf de afgelopen drie jaar heeft gelegd uit te bouwen met een focus op China, Europa en Amerika. TCL-Thomson verwacht dan ook een grote groei mee te gaan maken de komende jaren.

MERK

EDITORS' CHOICE