NIEUWS

Video versie iPod


Redactie HiFi.nl | 13 november 2003

Draagbare DVD spelers zijn er alweer een tijdje, maar een soort iPod voor video bestanden is er niet. Nog niet in ieder geval. In Amerika zijn er plannen onthuld door het bedrijf i-O Display Systems, om in januari al te komen met de eerste modellen.

De Rivera, zoals het bedrijf het nieuwe product noemt, zal rond de 600 dollar kosten. Het bedrijf heeft zijn sporen al verdient met draagbare video schermpjes, die gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan een standaard, of draagbare DVD speler. In eerste instantie zal de Rivera niet de vlucht nemen die de iPod meteen vanaf de introductie inzette, maar na een eerste introductie fase verwacht men toch een toenemende ontwikkeling van klanten en diensten.

Het apparaat wordt uitgerust met een 20 Gb harde schijf. Verder is het mogelijk direct vanaf TV, video of DVD op te nemen op het apparaat en kan het apparaat dienst doen als tijdelijke opslag op een PC door de USB link. Enige nadeel is het gebrek aan een scherm op het apparaat, iets wat als losse optie wordt ontwikkeld.

 

EDITORS' CHOICE