NIEUWSB&W

Veel aandacht muziek en film op HiFi.nl


Redactie HiFi.nl | 13 november 2003 | B&W

U kunt het eigenlijk niet missen als u HiFi.nl regelmatig bezoekt, maar toch willen we het nog eens extra benadrukken: HiFi.nl recenseert wekelijks niet alleen hardware componenten, maar juist ook muziek krijgt alle aandacht...

Zo zijn er 10 HiFi.nl auteurs die (voornamelijk) over muziek en film schrijven: Arold, Henk & Marja, Eelco, Jan, Jan, Michel, Michiel, Roel, Sander en Timo. De een is wat actiever dan de ander, maar toch lukt het elke week weer om "wat minder standaard werk" te reviewen. Soms is men lyrisch, andere keren wordt een CD of DVD subtiel naar de prullenbak verwezen.

Een overzicht van wat u de afgelopen dagen gepubliceerd zag op HiFi.nl:

My Morning Jacket - CD
`Big in Holland`, zo luidde een paar jaar geleden, ten tijde van hun debuutalbum The Tennessee Fire de volledige biografie over My Morning Jacket op www.ubl.com, het ultieme, anders zo uitgebreide bandjesoverzicht.
Lees de recensie

Christmas Oratorio (J.S. Bach) - SACD
Wat maakt een CD aantrekkelijk? Mooie muziek, dat spreekt vanzelf. Mooi gespeeld, mooi opgenomen. En natuurlijk, het oog wil ook wat. Wel, als dat de criteria zijn, dan is dit nieuwe Nederlandse product het summum van een aantrekkelijke CD.
Lees de recensie

Fat Girl - DVD
Prachtig is hoe de beginsequentie het hele verhaal in zich heeft. Het begint met de titels, in bloedrode geschreven letters op zwarte achtergrond. Dit wordt geen vrolijk verhaal, zeggen ze. Anaïs zingt haar lied: altijd eenzaam, zoekt ze een lichaam om van te dromen. Maakt niet uit wat, al is het een weerwolf.
Lees de recensie

Underworld CD (OST)
Trek een blik interessante artiesten open, laat ze het klankspoor volspelen van het zoveelste onnozele verhaaltje over vampiers (én weerwolven dit keer) en je hebt een kaskraker. Ook bij Hollywoods laatste product, "Underworld" hoort weer een “Original Soundtrack.”
Lees de recensie

Placebo (Live!)
Een placebo (van het Latijn: ‘ik zal behagen’) is een onwerkzaam geneesmiddel. Dit blijkt onjuist. De stevige, melancholieke en heerlijk zeurderige gitaarrock van de ‘band’ Placebo vormt wel degelijk enige houvast voor een chronische muziekpatiënt. En ik kan het weten. Ik was namelijk aanwezig bij hun optreden in de Heineken Music Hall. Een verslag van het Placebo optreden in de Heineken Music Hall op dinsdag 7 oktober 2003.
Lees de recensie

Nina Simone
Op de dag dat ik hoor dat op 21 april 2003 Nina Simone overleden is trek ik mijn oudste LP van deze zangeres / pianiste /arrangeur / componiste uit de kast. Het is het uit 1962 daterende, op het Colpix label verschenen, in 1961 in New York opgenomen, album met de titel “Nina Simone sings Ellington”.
Lees de recensie

En binnenkort online: Bellen and Sebastian, Blondie, Luigi Boccherini, Wyclef Jean, `Rchestra, Ellis Springs en meer. Veel meer...

MERK

EDITORS' CHOICE