NIEUWSPanasonic

Geheel digitale versterking


Redactie HiFi.nl | 15 oktober 2003 | Panasonic

Newform Research heeft de beschikbaarheid aangekondigd van het langverwachte digitale systeem dat gecombineerd kan worden met de Ribbon luidsprekers van het merk. Klanten hebben lang moeten wachten op deze digitale ontwikkeling, maar volgens de fabrikant is het resultaat het wachten waard geweest.

Newform Audiogon

Het nieuwe systeem gebruikt 4 x 100 watt aan digitale versterking en een digitale crossover met voldoende capaciteit om zowel de ScanSpeak midbass als de Ribbon drivers van de R645 aan te sturen. De R645 is overigens het topmodel van Newform. De set bestaat naast de twee luidsprekers uit een Panasonic XR45, een 6 kanaals receiver en een Behringer DCX2496. Zoals de naam al doet vermoeden een digitale crossover met 24/96 techniek.

Het resultaat is een moeilijk te evenaren dynamische en transparante presentatie van alle denkbare muziekformaten. Belangrijker is wellicht dat de prestaties van de luidsprekers nu zijn aan te passen aan de wensen van de ruimte waarin ze acteren.

Het complete systeem wordt vooralsnog alleen in Amerika verkocht, adviesprijs ongeveer 3.200 euro. Newform eigenaren in Amerika kunnen met hun bestaande versterkers naar hun leverancier om voor een kleine 1.000 euro hun systeem op te waarderen naar de nieuwe standaard.

 

EDITORS' CHOICE