NIEUWSSony

Sony thuisbioscoop


Redactie HiFi.nl | 10 december 2003 | Sony
De wintermaanden zijn bij uitstek een periode waarbij men ’s avonds vaak binnenshuis vertoeft. Wat is er dan mooier dan je favoriete film, sport of game op een levensgroot scherm bekijken? Daarom promoot Sony dit najaar het gebruik van de haar projectoren door middel van twee consumentenacties.

Keus uit twee modellen

Sony VPL-HS20

Twee projectoren nemen deel aan deze actie, de VPL-HS3 en de VPL-HS20. Bij aankoop van de VPL-HS3 ontvangt de consument een gratis projectiescherm en bij de VPL-HS20 een gratis DSC-U30 digitale fotocamera. De projectoren kenmerken zicht door hun geavanceerde ‘side-shot’-technologie, waardoor je de projector niet meer midden in de kamer hoeft te plaatsen. Hij kan gemakkelijk in een hoek van de kamer of aan het plafond worden bevestigd.
Ook zijn beide modellen fluisterstil, dus geen hinderlijk gezoem in de hoek van de kamer.

Het voornaamste verschil tussen de twee modellen zit hem in de resolutie, ANSI Lumen (lichtsterkte) en contrast ratio. Hoe hoger de lichtsterkte en de contrast ratio, des te briljanter het beeld. Zo heeft de voordelige VPL-HS3 een resolutie van 854x480, 1300 ANSI Lumen en contrast ratio van 600:1. De completere VPL-HS20 heeft een resolutie van 1386x788, 1550 ANSI Lumen en een contrast ratio van 1000:1. Het zichtbare verschil is met name dat de VPL-HS20 beter presteert in verlichte ruimten. Beide modellen hebben de mogelijkheid in breedbeeld te projecteren, wat ten goede komt aan de ware bioscoopervaring, het beeld heeft dan namelijk de breedte die te vergelijken is met die van een bioscoop.

Aansluitmogelijkheden

Sony VPL-HS3

Een groot scherm heeft niet alleen het voordeel van de film letterlijk in huis halen, maar wat dacht u van het spelen van een Playstation of computer spel? Ook hiervoor hebben beide modellen aansluitmogelijkheden. Zo is de VPL-HS3 voorzien van een HDMI-aansluiting, een universele Audio/Video input en heeft de VPL-HS20 daarnaast ook een digitale DVI-aansluiting, voor het aansluiten van een PC.

Nieuwe technologie

Beide projectoren zijn voorzien van enkele nieuwe technologieën.
Zo hebben ze als enigen in de markt een ‘Short Throw’-lens, wat inhoudt dat de de projector vanaf 1,99 meter al een beeld kan projecteren van 80 inch (200 cm). Hierdoor is het mogelijk de projectoren zelfs op te stellen in kleine ruimten.

Voorts hebben de modellen ‘Cinema Black Pro’, wat vooral ten goede komt aan het contrast. In deze modus wordt de contrast ratio verder verhoogd bij minder licht, wat voor kort haast onmogelijk was. In feite komt het neer op een sterker verschil tussen lichte en donkere vlakken wat het beeld aanzienlijk verbetert.

Consumenten Indicatieprijzen:
VPL-HS3: 1999,-
VPL-HS20: 3999,-

EDITORS' CHOICE