Update: Von Schweikert


Redactie HiFi.nl | 29 december 2003 | Von Schweikert Audio

In reactie op het recent geplaatste artikel op HiFi.nl over de nieuwe VR-4 en VR-11 XTC van Von Schweikert heeft importeur Eurogram een persbericht uitgedaan met een korte uitleg over de nieuwe producten die op de CES worden gepresenteerd. Daarnaast is Eurogram zelf ook erg actief met de theatertournee en gaat ook de Pluto op reis.

Von Schweikert VR-4Albert von Schweikert introduceert tijdens de CES in Las Vegas zijn nieuwe luidspreker-systemen. Dit betreft het unieke VR 11 systeem, de opvolger van de VR 10 en de VR 4 jr, een uitzonderlijk ontwerp gebaseerd op de legendarische VR 4, zijn eerste ontwerp onder zijn eigen naam uit 1995. De VR 11 is een uiterst geavanceerd systeem waarbij alleen maar gelet is op het selecteren van de beste materialen en methoden om het realisme op het allerhoogste niveau te verkrijgen zonder naar de kosten te (hoeven) kijken. Aan het einde van elke showdag op de CES laat Albert de Misty River Band, een van de betere livebands, op dit systeem "spelen". De dynamische eigenschappen ( uithalen tot 137 dB !!) en een bijzonder laag vervormingpercentage ( 0.7 %) zorgen er voor dat de weergave op dit systeem de "werkelijkheid" tot op het allerhoogste niveau benaderd kan worden. De nieuwe VR 4 jr. is het product van een lang gekoesterde wens van menigeen. De muzikale eigenschappen van de VR 4 gen III,in hoge maten maar dan in een slanke, en elegante body en voor een aantrekkelijke prijs. Nooit eerder verkreeg men zoveel muzikaliteit voor zo`n mooie prijs! 

Ook de Theatertournee kent weer een paar nieuwe lokaties:

In samen werking met Auris, aan de Nieuwstraat in Deventer wordt, vanaf 19 december, bij Videoland Deventer aan het Karel de Groteplein, een combinatie gemaakt van System 15, een 26 " LCD scherm van JVC, en een DVD-DTS combinatie van Vincent. Deze "Musicshop", uniek in Nederland, qua opzet en inrichting, is een mooie lokatie om muziek- en filmliefhebbers, per verrassing, kennis te laten maken met weergave van onze realiteitsformule. Komt dat zien, komt dat horen! Ook in Enschede kunt U, vanaf 19 december, terecht om ons syteem aan de tand te voelen. Bij City Hifi wordt het Systeem 15 opgesteld. Nadere info over tijd en plaats hierover volgt nog.

Pluto Audio ook op reis.

Vanaf 4 december staat onze Pluto 12 A compleet met de 2A arm voorzien van het VDH Colibri element bij Wijnbergen Audiosphere in Heerlen. Vervolgens gaat op 20 december de Pluto door naar Hifi Corner in Deurne. Philip Mathews van Hifi Corner staat bekend als een van de hoogst gespecialiseerden op het gebied van draaitafels. Hij zal dan ook het uiterste van Pluto Audio weten boven te krijgen.

EDITORS' CHOICE