NIEUWS

Epson CES nieuws


Redactie HiFi.nl | 12 januari 2004 |

Eén drukbezochte stand op de CES is die van Epson. En dan met name voor de Livingstation. Een verrassend product, aangezien Epson bekend is vanwege de projectoren en printers en niet voor de op LCD gebaseerd rear-projection televisie met zeer interessante kenmerken.

Epson Livingstation CES 2004De televisie komt in twee grote modellen op de markt, te weten een 47 en 57 inch. Verder lijken de specificaties niet wereldschokkend met een contrast ratio van 800:1, HDTV compatibiliteit, breedbeeld resolutie, een kijkhoek van 130 graden en een levensduur van de lamp van zo`n 10.000 uur.

Maar wanneer de lijst nog eens goed bestudeerd wordt komen we ook de volgende kenmerken tegen, die er wel een bijzonder product van maken. Zo ondersteunt de Epson meerdere formaten Memory Cards voor het bekijken van digitale bestanden, kunnen foto`s direct vanaf de TV geprint worden, is er een externe Plextor CD-R/RW drive gekoppeld en heeft de TV twee tuners.

Met de Epson Livingstation ben je in staat beelden op de televisie vast te leggen, foto`s te printen vanaf je camera of geheugen kaart en foto`s te printen die op een CD staan. Het grote voordeel is dan het schermformaat, want kies maar eens de goede foto op het 2 tot 3 inch grote scherm van je camera of op een 47 inch scherm. Met de televisie toont Epson klaar te zijn voor de markt van geďntegreerde functionaliteiten.

EDITORS' CHOICE