NIEUWSLinn

Linn variant


Redactie HiFi.nl | 16 januari 2004 | Linn
Vorig jaar in Las Vegas werd de LINN UNIDISK 1.1 tentoongesteld tijdens de CES 2003. Vriend en vijand was onder de indruk van deze ‘alleskunner’. Een half jaar later werd er een jonger broertje voorgesteld: de UNIDISK 2.1 en dit jaar tijdens de CES is het de beurt aan de UNIDISK SC. Alle drie maken ze gebruik van Linn’s SILVER DISK ENGINE™ technologie.

De UNIDISK SC speler is een ‘precision-engineered’, hifi audio en video bron component met geïntegreerde surround-sound processor. Op de geïntegreerde processor kunnen 8 (4 analoog en 4 digitaal) randapparaten worden aangesloten zoals TV, satelietontvanger, tuner, spelcomputer etc. De derde telg in de universele disc spelers van Linn is speciaal ontworpen om alle nieuwe ‘high-definition’ muziek- en filmformaten op het hoogst mogelijke niveau af te kunnen spelen.

Linn UnidiskSC

Uniek voor alle zogenaamde ‘universele oplossingen’ is de door Linn ontworpen en in eigen huis gefabriceerde SILVER DISK ENGINE™ technologie. Deze technologie herkent beeld- en geluidsdragers in hun oorspronkelijke formaat en speelt deze vrijwel zonder vertraging af. CD, Super Audio CD, DVD-Video en DVD-Audio worden daardoor afgespeeld op een voor dat formaat speciaal ontwikkeld ‘pad’ waardoor iedere disc optimaal ten gehore wordt gebracht. Zoals niet alleen de artiest het bedoeld heeft, maar ook de ontwerper van het betreffende formaat. Precies deze technologie maakt de UNIDISK SC speler zo bijzonder en het enige geïntegreerde universele apparaat dat geen enkel compromis sluit wat betreft geluids- en beeldkwaliteit.

De UNIDISK SC speler is bedoeld als centraal component in een meer-kanaals entertainment systeem. Het biedt ronduit de beste ingang tot de wereld van waarheidsgetrouwe, meer-kanaals muziek- en filmbeleving. Met een meer-kanaals eindversterker en een set luidsprekers completeert men de meer-kanaals geluidsinstallatie. Een ‘flat-screen’ (LCD of Plasma) of projector is dan nog het enige dat nodig is voor een weergaloze bioscoop ervaring.

Voor beeldweergave biedt dit compacte apparaat een uitgebreide serie video uitgangen waaronder Progressive Scan, Component en RGB. Met de UNIDISK SC speler kunnen een groot aantal externe bronnen bediend en beluisterd en/ of bekeken worden. Twee SPDIF ingangen en twee TOSLINK ingangen zijn de interface naar vier digitale bronnen. Tel daarbij de vier analoge ingangen op en de UNIDISK SC speler kan een totaal van acht extra bronnen aan. Bovendien wordt video switching ondersteund, waardoor de gebruiker audio- en videostromen met elkaar kan verbinden. 5.1 kan worden omgezet naar Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, dts en AAC, en alle Dolby bass ‘re-direct’ modes worden ondersteund.

Bediening van de UNIDISK SC speler is eenvoudig via het voorpaneel of de lichtgevende afstandsbediening. Tenslotte biedt de UNIDISK SC speler een RS232 bedienings interface en kan daardoor naadloos geintegreerd worden in KNEKT ‘multi-user’ en ‘multi-zone’ systemen.

De UNIDISK SC speler is verkrijgbaar in zwart en zilver bij geautoriseerde Linn dealers en Linn Custom Installatie bedrijven wereldwijd.

EDITORS' CHOICE