NIEUWSSony

Sony Car Hifi 2004


Redactie HiFi.nl | 02 februari 2004 | Sony

Voor 2004 heeft Sony een compleet nieuwe lijn met hifi systemen voor de auto uitgebracht. De nieuwe serie kenmerkt zich door verbeterde weergave en een mooi ontwerp. Hieronder volgt de uitleg van Sony zelf.

Uitstekende geluidskwaliteit dankzij DRIVE-S
Alle Sony CD-tuners voor 2004 zijn voorzien van DRIVE-S, met inbegrip van het basismodel, de CDX-S2000. Dit nieuwe Sony-concept maakt onder andere gebruik van het nieuwe Xplod vermogens-IC (S-MOSFET) voor een hoogwaardig geluid, een platter, stiller en duurzamer CD-mechanisme en een verbeterd geluidscircuit met nieuwe, grotere condensatoren met optimale audio-eigenschappen. De toepassing van DRIVE-S geeft Sony een voorsprong op de concurrentie in het basissegment. In combinatie met de hoge vermogensafgifte van maximaal 4 x 52 Watt staat deze technologie garant voor een weergavekwaliteit die eerder alleen beschikbaar was op veel duurdere modellen. Bovendien bieden alle nieuwe CD-tuners van Sony (zelfs de basismodellen) een indrukwekkende signaal/ruisverhouding van >100dB bij CD-weergave.

Sony CDX-F7500

Nieuwe Motion Blade-modellen met subwooferuitgang
In de uiterst competitieve car audio markt zal Sony in 2004 met nieuwe Motion Blade-modellen zijn rivalen een slag voor blijven. Motion Blade is een nieuw designconcept waarbij de CD-sleuf wordt afgedekt door een aluminium plaat en een uniek mechanisme biedt voor toegang tot de CD-tuner en het uitnemen van CD’s. Belangrijker nog is dat Motion Blade aantoont dat Sony investeert in innovatief, functioneel design in het basissegment en zich niet beperkt tot puur cosmetische aanpassingen. De stijlvolle CDX-R3000 en CDX-R3300 zijn ook voorzien van een nieuwe technologie met de naam SUB SWITCH die gebruikers de mogelijkheid biedt om de normale voorversterkeruitgang om te schakelen naar een subwooferuitgang. Via deze voorziening kan het volume van het subwooferkanaal en de frequenties van de Low Pass filters worden ingesteld. De CDX-R3300 ondersteunt bovendien het MP3-formaat en is om die reden een speerpuntmodel binnen het basissegment.

Nieuwe Flip Down-modellen fraaier dan ooit
Consumenten die houden van modern vormgegeven car audio apparatuur komen van oudsher vaak uit bij de FD-producten van Sony. De CDX-F5500 en CDX-F5700 hebben een nieuw ontworpen front dat een trendy styling combineert met een geraffineerde klasse. De CDX-F5700 is bovendien als eerste model in ons assortiment voorzien van de nieuwe, exclusieve BBE MP-technologie die zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de geluidskwaliteit. Met zijn geavanceerde titanium afwerking en zeven selecteerbare displaykleuren is de CDX-F5700 een belangrijk model voor Sony in het middensegment.

Geavanceerde FL-displays met hoge definitie
Door hun volledig aluminium frontpaneel stralen de high-end FD-modellen CDX-F7500 en CDX-F7700 kwaliteit en klasse uit. Op het hoogwaardige FL-display van deze modellen kunnen bewegende beelden, fraaie achtergronden en goed leesbare informatie worden weergegeven. Beide modellen zijn zeer compleet uitgerust met voorzieningen zoals een multifunctionele draaiknop en een geďntegreerd Xplod vermogens-IC (S-MOSFET) met een signaal/ruisverhouding van >100dB. Zij bieden een combinatie van design, duurzaamheid, een superieure geluidsweergave en een heldere gebruikersinterface.

Oogstrelende stijl en fraaie graphics met Active Black Panel
ABP vormt een populair designelement binnen het car audio assortiment van Sony en biedt een van de meest geavanceerde CD-tunerdisplays op de markt. De nieuwe CDX-M8800 is voorzien van high-tech servotechnologie die gebruikers toegang biedt tot de verschillende ABP-panelen en een hoogwaardig FL-display voor fantastische graphics, snel bewegende beelden en complexe achtergronden. Voorzieningen zoals de 4 Volt voorversterkeruitgang en de EQ7 7-bands equalizer bieden een uitstekende geluidskwaliteit en een optimale klankkleurregeling. Door zijn nieuw ontworpen bedieningspaneel en high-end blauwe achtergrondverlichting is dit model bovendien een echte blikvanger.

Het nieuwe assortiment CD-tuners van Sony biedt nieuwe functies, oogstrelend design en sublieme weergavespecificaties en is ontworpen voor een grotere gebruiksvriendelijkheid. Alle modellen zijn voorzien van de efficiënte EQ3 of EQ7 interne equalizer, waarbij de 7-bands uitvoering beschikbaar is vanaf de CDX-F5700. Doordat 70% van de nieuwe serie het MP3-formaat ondersteunt, is de car audio apparatuur van Sony klaar voor de MP3-doorbraak in 2004.

De CDX-S2000, -R3000, -R3300, -F5500, -F5700, -F7500, -F7700 en -M8800 worden geďntroduceerd tussen januari en maart.
Consumentenindicatieprijzen:
CDX-S2000 € 159,-
CDX-R3000 € 179,-
CDX-R3300 € 199,-
CDX-F5500 € 259,-
CDX-F5700 € 309,-
CDX-F7500 € 399,-
CDX-F7700 € 429,-
CDX-M8800 € 459,-

EDITORS' CHOICE