NIEUWSB&W

Showtime


Redactie HiFi.nl | 11 maart 2004 | B&W

De komende periode staat weer in het teken van de HiFi-shows, zo kunt u deze maand, als u wilt, nog vier HiFi-shows bezoeken. De grootste show deze maand is natuurlijk “De Doelen Lente HiFi show”in Rotterdam, die gehouden wordt in het weekend van 27/28 Maart. Traditioneel is dit de eerste show van het jaar en luidt tevens het begin van de lente in. Ook dit jaar zal HiFi.nl weer tijdens deze show aanwezig zijn en zullen wij uitgebreid verslag doen van onze impressies.
Om u een beter overzicht te geven van alle shows die dit jaar op de agenda staan, hebben wij besloten de agenda een plaatsje op onze voorpagina te geven . Zo hoeft u vanaf nu geen show meer te missen.

Maar nu eerst nog deze uitgave van HiFi.nl. Wat kunt u verwachten?  Frank Speet start vandaag met een kleine artikelreeks waarin hij de techniek achter uw HiFi installatie verklaart en houdt Bjorn Mateijsen u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op HDTV-gebied. Verder natuurlijk de gebruikelijke recensies en columns.

Wij wensen u ook deze week weer veel lees- en kijkplezier.

De redactie


Nieuw op HiFi.nl:

Hardware recensies

MC Systems -  M3
Jan de Jeu voelt de M3 luidsprekers aan de tand van deze Nederlandse fabrikant MC Systems. De M3 is inmiddels al weer heel wat jaren op de markt. Jan kijkt of de M3 zich nog kan meten met de nieuwste luidsprekers op de markt.

Oosterse mystiek, westerse nuchterheid
Rene van Es recenseert Acoustic Zen kabels. De kwaliteiten van deze nieuwkomer op de Nederlandse markt? Daarvoor moet u de volledige recensie lezen, maar hierbij alvast één zin uit René ’s conclusie:“Met als absolute top de Gargantua II die mijn set en mij volkomen stil maakte.”


Software recensies

Baileo (CD) - De Doelen Lente HiFi show, door Marja
Pirates of the Carribean: The Curse of the Black Pearl (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Amores Perros (DVD-film), door Jan Luijsterburg
The Sea (DVD-film), door Jan Luijsterburg
The Veils – Runaway Found (CD), door Jan Luijsterburg tip
Memphis Slim and Willie Dixon - The Blues Every Which Way, door Jan de Jeu

Piarates of the Carribean

Prijsvraag

Door mee te doen aan deze prijsvraag maakt u kans op een Kemp Elektroniks Power CORD PLUS waarmee uw installatie naar een hoger niveau getild kan worden.

Achtergrondartikelen – Columns

De grote inhaalslag in High Definition, door Bjorn Mateijsen
”Toch ben ik al tijden jaloers op datgene wat de Amerikanen wel met grote hoeveelheden beschikbaar hebben. Het grote nadeel is dat wanneer je één keer in aanraking komt met dit fenomeen, je als home-cinema enthousiast meteen verkocht bent, op slag verliefd. En zo gebeurde mij het ongeveer 2 jaar geleden, die eerste keer staat nog vers in mijn geheugen gekerft, alsof het de dag van gisteren was. Bij de eerste beelden was ik meteen verkocht, het walhalla werd voor mij neergezet: High Definition Television, oftewel HDTV.”

(Bijna) Alle geluidsdragers op een rijtje, door Bjorn Mateijsen
Het tot nu toe meest populaire, tevens oudste (en volgens sommige mensen nog steeds beste) is LP, wat niet voor niets het zwarte goud als bijnaam heeft. Als enorm populaire opvolger van dit analoge medium werd rond 1980 de Compact Disc (CD) ontwikkeld. Recentelijk zijn twee nieuwe “hoge resolutie” media ontwikkeld: DVD (onder te verdelen in DVD-Video en DVD-Audio) en SACD. Hier volgen korte beschrijvingen van iedere geluidsdrager.

Hifi in onderdelen; transistoren en andere halfgeleiders, door Frank Speet
In deze aflevering legt Frank Speet de werking en opbouw van “halfgeleiders” op een heldere en eenvoudige manier uit. Dit artikel is tevens de start van een kleine artikelreeks van Frank Speet.

Verhuizen, door Jan de Jeu
Verhuizen is blijkbaar niet de grootste hobby van Jan, maar weet zijn vrouw Antoinette hem er misschien toch toe te verleiden? Haar argumenten zijn namelijk voor iedere muziekliefhebber niet te weerstaan.

MERK

EDITORS' CHOICE