NIEUWSB&W

Nieuw Slipknot album


Redactie HiFi.nl | 17 maart 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

Des Moines, IowaHet langverwachte door Rick Rubin geproduceerde album van Slipknot, VOL. 3: (THE SUBLIMINAL VERSES), wordt op 25 mei 2004 gereleased. Het album is opgenomen in het beruchte ‘spookhuis’ dat ooit het eigendom was van Houdini en nu door Rubin als studio wordt gebruikt.

Slipknot

VOL. 3 zal de geschiedenis in gaan als een van de definiërende albums in het hardere genre. Dit album is tegelijk een demonstratie van Slipknots ogenschijnlijk moeiteloze interactie met hun fans (die ze liefkozend "maggots" noemen) en het verleggen van de grenzen van het genre in alle richtingen. Verwacht agressie, diepzinnigheid, wreedheid, melodie en rotsvast zelfvertrouwen van deze onstuitbare band! Fans zullen het meteen "vatten", terwijl degenen met vooroordelen worden gedwongen hun definitie van ‘Slipknot’ bij te stellen. 

Veel fans zullen een voorproefje van het nieuwe materiaal kunnen krijgen wanneer ze de Activision videogame MTX: Mototrax™ spelen. De soundtrack van de videogame bevat een b-kant van de sessies met de titel "Don`t Get Close", plus veel instrumentale stukken en "Wait And Bleed" van het eerste album. 

Vanaf 30 maart zullen tracks van het album het bewustzijn van het grote publiek langzaam maar zeker binnendringen. Te beginnen met "Pulse Of The Maggots", een luidkeelse oproep aan de meest trouwe fans van de band. In april wordt "Duality", de eerste single van het album, uitgebracht. Slipknot heeft gekozen voor regisseurs Mark Klasfeld en Tony Petrossian om de video voor "Duality" in hun woonplaats Des Moines (Iowa - USA) later deze maand op te nemen. Dit nummer is representatief voor het nieuwe materiaal, waarin zowel de harde als melodieuze kant van de band te horen is.

Slipknot

Zoals dat gaat met onvergetelijke albums, is een enorme hoeveelheid tracks (meer dan 25) opgenomen voor VOL. 3: (THE SUBLIMINAL VERSES), waarvan slechts 13 worden uitverkoren. Andere nummers die mogelijk op het album komen, zijn…  "Vermillion," "The Blister Exists" en "Circle". De speciale editie van dit album overtreft alles; extra audio, video, contact met de band en prijzen via Slipknot1.com.

Slipknot heeft tot nu toe twee albums en twee video / DVD’s gereleased, die allemaal de platinum status hebben bereikt. De band is ervan overtuigd dat VOL. 3 hun trouwe fanbase niet zal teleurstellen.

Amerikaanse fans krijgen een voorproefje van de nieuwe look en muziek van Slipknot tijdens de komende Jagermeister Music Tour die op 30 maart van start gaat in Orlando (Florida). De band zal vervolgens door Europa touren met Metallica en daarna terugkeren naar de Verenigde Staten om hun plaats als headliner op het befaamde Second Stage van Ozzfest in te nemen !!


Kijk voor meer informatie :
Slipknot website
Roadrunner Records

 


 

MERK

EDITORS' CHOICE