NIEUWSSony

Sony introduceert HI - MD


Redactie HiFi.nl | 01 april 2004 | Sony

(ingezonden mededeling)

Nieuwe Hi-MD WALKMAN biedt ideale draagbare Network Audio-oplossing

Badhoevedorp, maart 2004Sony Nederland heeft vandaag de introductie aangekondigd van een geheel nieuwe Network Audio-uitvoering van Sony`s eigen WALKMAN, de Hi-MD WALKMANâ. Het nieuwe apparaatje combineert een grote opslagcapaciteit met een verbluffende geluidskwaliteit, overdrachtssnelheid en veelzijdigheid en is uniek door zijn kleine formaat, grote schokbestendigheid en lange batterijlevensduur.

De sterk vergrote opslagcapaciteit van de Hi-MD WALKMAN vloeit voort uit zijn compatibiliteit met de nieuwste generatie MiniDisc media, een Hi-MD schijfje van 1GB waarop maximaal 45 CD`s kunnen worden vastgelegd.* Gebruikers kunnen met het apparaatje zowel ongecomprimeerde CD-audio als met de beproefde ATRAC-technologie gecomprimeerde audio opnemen met een real-time overdrachtssnelheid tot 100x. De Hi-MD WALKMAN biedt bovendien een enorme veelzijdigheid doordat naast muziek ook foto- en gegevensbestanden kunnen worden vastgelegd. Het nieuwe Hi-MD schijfje is uitneembaar, waardoor gebruikers eenvoudig bestanden kunnen uitwisselen met familie en vrienden. Door deze overvloed aan mogelijkheden is de Hi-MD WALKMAN ideaal voor een breed scala aan draagbare netwerktoepassingen.

Sony HI - MD

 
Weergave van CD-kwaliteit

Bezitters van een Hi-MD WALKMAN hebben nu meer vrijheid om te bepalen hoeveel muziek ze willen opslaan, zonder dat concessies worden gedaan aan de weergavekwaliteit. Gebruikers die de voorkeur geven aan 100 procent CD-kwaliteit kunnen ongecomprimeerd opnemen in de Linear PCM (Pulse Code Modulation)-modus. Als er meer muziek op het schijfje moet worden geplaatst, kan gebruik worden gemaakt van het ATRAC3- of ATRAC3plus-compressieformaat, dat een nauwelijks voor CD onderdoende geluidskwaliteit biedt bij uiteenlopende bitsnelheden.

Uitgebreide opnamemogelijkheden

Met de Hi-MD WALKMAN kunnen audiobestanden worden opgenomen vanaf vrijwel elke bron, inclusief PC, DVD, HiFi-systeem of microfoon, waardoor het apparaatje een van de veelzijdigste draagbare Network Audio-oplossingen op de markt is. Het downloaden, beheren en overbrengen van muziekbestanden verloopt eenvoudiger dan ooit met het meegeleverde softwarepakket voor de PC, SonicStage 2.0. In combinatie met SonicStage 2.0 is de Hi-MD WALKMAN compatibel met de meestgebruikte audiocompressieformaten inclusief MP3, WAV en WMA, waardoor vrijwel alle niet-versleutelde muziekbestanden kunnen worden afgespeeld. SonicStage 2.0 biedt bovendien rechtstreekse toegang tot "Connectâ", de nieuwe downloadservice voor elektronische muziek van Sony, waarvan de introductie in Nederland voor dit najaar staat gepland.

Meer dan een WALKMAN

De Hi-MD WALKMANâ biedt meer PC-mogelijkheden dan ooit doordat naast muziek ook foto- en gegevensbestanden kunnen worden opgeslagen. Het apparaatje vormt ook een uitstekende back-upfaciliteit voor PC`s doordat bestanden eenvoudig kunnen worden overgebracht door slepen en neerzetten in Windows Verkenner. Gebruikers die betwijfelen of ze wel over voldoende PC-vaardigheden beschikken om ten volle gebruik te kunnen maken van de PC-opties van de Hi-MD WALKMAN zullen opgetogen zijn over de eenvoudige "Plug & Play" compatibiliteit en het feit dat geen afzonderlijke CD-brandersoftware is vereist.

Een nieuwe WALKMAN familie

De Hi-MD WALKMAN is leverbaar in een breed scala aan modellen voor uiteenlopende gebruikersbehoeften.
Het high-end model is de uiterst slanke en lichte zilverkleurige MZ-NH1, die compleet is uitgerust met onder andere een USB-basisstation en een unieke afstandsbediening met een drieregelig LCD-display en jog dial. De MZ-NH900 biedt ook de maximale functionaliteit en wordt compleet met laadstandaard aangeboden in de kleuren zilver en zwart. De zilverblauwe MZ-NHF800 is voorzien van een digitale FM/AM-tuner en wordt net als de blauwe of zilverkleurige MZ-NH700 geleverd inclusief oplaadbare batterijen en afstandsbediening. Het basismodel, de MZ-NH600, biedt volledige netwerkfunctionaliteit en is leverbaar in de kleuren zilver, blauw en wit.

Alle modellen zijn leverbaar vanaf juni.

*Op basis van een gemiddelde CD-lengte van 60 minuten

Consumentenindicatieprijzen:

 MZ-NH1  479 euro
 MZ-NH900  385 euro
 MZ-NHF800  399 euro
 MZ-NH700  299 euro
 MZ-NH600  249 euro

EDITORS' CHOICE