NIEUWSB&W

Beeldig


Redactie HiFi.nl | 01 april 2004 | B&W

HiFi is van oorsprong een term die gebruikt wordt voor audio apparatuur. Met de komst van de DVD-speler, en natuurlijk de surround apparatuur, zijn steeds meer HiFi-winkels zich ook op beeld geen storten. In menig HiFi-winkel vindt u nu dus, naast de gebruikelijke stereo apparatuur, televisie toestellen, plasma- en LCD schermen en projectoren. Reden voor HiFi.nl om  duidelijkheid te gaan verschaffen betreffende de voor en nadelen van de verschillende beeld apparatuur. In een kleine artikelreeks zal op heldere en eenvoudige manier uit de doeken gedaan worden waar u op moet letten bij aanschaf van beeld apparatuur.

De afgelopen week heeft HiFi.nl in het teken gestaan van de Doelen Lente HiFi show en de in hetzelfde weekend gehouden Pluimgraaff show. Onze auteurs zijn twee dagen volop in de weer geweest om verslag te doen van alle noviteiten en al het andere moois wat tijdens deze shows aan het publiek getoond werd. Voor degene die het verslag hebben gemist, geen nood... de verslaglegging van beide shows blijft online en is via onze voorpagina makkelijk te bereiken.
Wij vonden beide shows weer zeer geslaagd, en hopen dan ook u volgend jaar weer tijdens deze show te mogen begroeten.

Door de shows van afgelopen weekend is de normale inhoud van uw wekelijkse HiFi.nl een beetje in het gedrang gekomen, deze week dus een keer geen hardware recensies, maar dat betekent niet dat er niet genoeg te lezen valt op HiFi.nl (alleen al de showverslagen zouden met gemak twee normale magazines vullen). Maar natuurlijk doen wij meer dan dat...

Veel lees- en kijkplezier toegewenst,

De redactie


Nieuw op HiFi.nl:

Software recensies

25th Hour (DVD-film), door Jan Luijsterburg
New York is niet meer wat het geweest is. Samen met de Twin Towers is het optimisme van `The American Dream` fors aangetast. De beelden van Ground Zero die de begintitels van de nieuwe film van Spike Lee begeleiden onderstrepen dit krachtig. Prachtige beelden, dat wel, van de vertikale lichtbundels die `s nachts aangeven waar de torens stonden.

Venice - Live at the Royal Carrť Theatre (DVD-muziek), door Roel Bouman
Mede door toedoen van Jan Douwe Kroeske hebben we Venice zo`n beetje geadopteerd hier in Nederland. Er is een grote groep mensen die absoluut niets moet hebben van de vier Lennon`s, maar Venice is voor anderen een graag geziene gast op menig festival alhier en de dvd met het concert van 27 oktober 2003 is dan ook niet voor niets in Nederland, in Carrť, opgenomen.

AIR - Talkie Walkie (CD), door Jan Luijsterburg
Moon Safari was een sensatie in 1998. Nicolas Godin en Jean-BenoÓt Dunckel voorzagen met hun gelikte sfeermuziek vol nostalgische verwijzingen in een behoefte, en vormde de start van een hausse in de Franse pop en dance, met artiesten als Daft Punk, Cassius en Alex Gopher.

David Munyon - PoŽt Wind (CD), door Jan de Jeu
Daartoe geÔnspireerd door de fraaie opnames van Sara K., Mike Silver en Allan Taylor stuit ik bij het zoeken in de Stockfisch catalogus op een Amerikaanse folksinger / songwriter genaamd David Munyon. Een zeer schuchtere positivist met een wat monotone, warme stem.

Bingotrappers - No Smoking (CD), door Roel Bouman
Het laatst uitgebrachte materiaal van Bingo Trappers verscheen bij het Amerikaanse label Animal World Recordings. Dat maatschappijtje schortte echter alle uitgaven op en zo moest de Amsterdamse groep op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat werd gevonden bij het sympathieke Nederlandse label Muze Records. Na het goed ontvangen Juanita Ave (2001) is hier eindelijk weer eens een plaat van Bingo Trappers.

Zebrahead - MFZB (CD), door Roel Bouman
Zebrahead heeft haar plekje in de popgeschiedenis al opgeŽist met de wereldhit Playmate Of The Year. Nu eens kijken of er bij de zogenaamd moeilijke derde plaat nog steeds bestaansrecht voor het Californische vijftal is in een genre dat gedomineerd wordt door Blink 182 en Sum 41.

Death and Devotion - De Nederlandse Bach vereniging  (hybride SA-CD), door Jan Luijsterburg
Muziek uit Noord-Duitsland, tweede helft zeventiende eeuw, aan de vooravond van Bach. Acht cantates van vier componisten die met elkaar gemeen hebben dat ze primair organist zijn. Allemaal de schuld van Jan Pieterszoon Sweelinck, die aan het begin van die eeuw een ware school aan virtuoze organisten opleidde.

De Doelen Lente HiFi Show (c) Xingo

Achtergrondartikelen - Columns

Beelddossier, door Garmt van der Zel
Keek men in de jaren `50 nog zwart/wit TV op een `vissenkom` ter grootte van 30 cm doorsnede in een enorme kast, tegenwoordig kun je bijna niet om de platte schermen en projectoren heen.

Garmt van der Zel geeft in drie afleveringen een verhelderende kijk op alle beeldformaten.

M.A.F., door Rene van Es
Nu Rene een nieuwe TV heeft loopt hij tegen de M.A.F. factor aan. Hij had zich, tot nu toe, nog nooit gerealiseerd dat die bestond!

London Calling 2004, door Michiel Witlox 
London Calling geldt alweer enige jaren als dť muzikale barometer voor aanstormend talent. Michiel Witlox is voor HiFi.nl aanwezig en beschrijft zijn indrukken.

Hi-Visit Hobo Boxmeer, door Rene Smit
Hobo Hifi opent met Hobo Boxmeer haar 8e filiaal. Rene Smit gaat op bezoek en spreekt met bedrijfsleider Menno Diepstraten.

 

MERK

EDITORS' CHOICE