NIEUWSB&W

KLEGG bij Monitor Audio Nederland


Redactie HiFi.nl | 06 april 2004 | B&W

(Ingezonden mededeling)

Klegg Dynamic Fidelity Systems

Nieuw in het leveringspakket van Monitor Audio Nederland, het Engelse merk: KLEGG, ‘the Ultimate in Home Theatre’. Het Klegg Home Cinema systeem is in meer dan één opzicht bijzonder: micro-afmetingen, hoge weergavekwaliteit, opvallend ‘ei’- ontwerp plus uiterst eenvoudig in het gebruik. Uniek zijn vorm en afmetingen: het kleinste model luidspreker heeft een eivorm van slechts 9x7 cm.

Macro-geluidskwaliteit is hét belangrijkste ontwerpuitgangspunt geweest. Zo zijn de satellietluidsprekers van solide, zwaar metaal en volledig magnetisch afgeschermd. De Human Acoustic Technology luidsprekermaterialen garanderen een uniek nauwkeurige weergave. De bijzondere vorm is geen gimmick, maar is ook essentieel voor de weergavekwaliteit.

Het systeem is helemaal klaar-voor-gebruik, dus met versterker, digitale surround-decoder (Dolby ProLogic, Dolby Digital, DTS), FM/MG-ontvanger (M8) plus afstandsbediening. Dit maakt het eenvoudig in gebruik: slechts een DVD-speler aansluiten en klaar.

KLEGG luidsprekersystemen

De M6 501 (foto boven) is het kleinste systeem en bestaat uit 4 KG-051 satelliet-’eitjes’, een KG-056 middenluidspreker, een KG-055 actieve sublaagluidspreker plus de M6 501P decoder/versterker.

De M8 501 (foto onder) heeft 5 iets grotere KG-059 ‘eitjes’, een KG-085 actieve sublaagluidspreker en de M8 501P decoder/tuner/versterker met meer vermogen en functies.

KLEGG luidsprekersystemen
De afzonderlijke delen zijn perfect op elkaar afgestemd en leveren samen dan ook het beste resultaat. U kunt de Decoders echter ook los gebruiken samen met andere componenten.

De M6 501P decoder/versterker heeft onder meer de volgende voorzieningen: 
- Dolby Digital, Dolby ProLogic, DTS plus PCM Stereo
- Onafhankelijke volume- en vertragingsinstelling voor de luidsprekers
- Bass Manager 
- 6 DSP weergave-effecten
- Nagalm
- 5-bands grafische equalizer
- 4 voorkeuzeinstellingen
- Dynamic Range Compression
- Optische en coaxiale digitale ingangen
- Afstandsbediening

De M8 501P Decoder biedt daarnaast ook Dolby ProLogic II en MP3 plus een 24 bit/96kHz D/A-omzetter. Als bijzonder extra heeft de M8 decoder ook nog een FM/MG-ontvanger met 40 voorkeuzegeheugens: dit maakt de M8 tot een volledig compleet AV-systeem.

Installeren is eenvoudig: luidsprekers neerzetten, DVD-speler aansluiten en dan genieten. Dit is kortom een Plug&Play-systeem. En u hoeft uw huidige stereosysteem niet te vervangen: toevoegen van een Klegg-systeem geeft u plotseling een meerkanaals Home Cinema-systeem zonder plaatsingsproblemen van de satellieten in uw huiskamer.

Meer informatie

De Klegg Dynamic Fidelity Systems zijn leverbaar vanaf maart 2004 en de verkoopprijzen zijn:
M6 501 luidsprekerset (in zwart, zilver en wit) € 649
M6 501P Decoder € 429
compleet M6 systeem € 899
M8 501 luidsprekerset (zilver) € 749
M8 501P Decoder € 599, compleet M8 systeem € 1099

MERK

EDITORS' CHOICE