NIEUWSB&W

LG Philips investeert in tft-schermen


Redactie HiFi.nl | 07 april 2004 | B&W

LG PhilipsLG Philips investeert 18 miljard euro in tft-schermen

LG Philips LCD, `s werelds nummer twee op het gebied van platte beeldschermen, gaat zijn investeringen in tft-lcd-schermen sterk uitbreiden. In de komende tien jaar wordt bijna 18 miljard euro gepompt in de bouw van twee fabrieken bij Seoel.

In Paju City, dat ten noorden van de Zuid-Koreaanse hoofdstad ligt, wordt over twee jaar een fabriek in gebruik genomen. Hier worden dan hoofdzakelijk grotere beeldschermen, met dwarsdoorsneden van 42 cm en meer, geproduceerd. In de fabriek met bijbehorende divisie voor onderzoek en ontwikkeling ontstaan 25.000 arbeidsplaatsen.

LG Philips is een 50/50-jointventure van de elektronicadivisie van het Nederlandse Philips en het Zuid-Koreaanse LG Electronics. De partners willen verder een fabriek in het ten zuiden van Seoul gelegen Gumi bouwen. Die moet nog dit jaar de productie starten.

De plannen van LG Philips volgen op soortgelijke plannen van de concurrentie in de veelbelovende lcd-markt. Zo kondigde Samsung in juni 2003 al aan 16,75 miljard te willen investeren in de productie van platte schermen voor pc`s en breedbeeld-tv`s. Samsung en LG Philips LCD beheersen samen 30 procent van de wereldwijde `flat display`-markt.

LG Philips

MERK

EDITORS' CHOICE