NIEUWSB&W

Philips stopt beamerproductie


Redactie HiFi.nl | 14 april 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

Amsterdam, Philips stopt in het derde kwartaal van 2004 met de productie van beamers (frontprojectoren). Dit besluit treft in totaal 270 medewerkers, waarvan er ruim 100 in Nederland werken.
 
Philips heeft besloten zijn inspanningen te richten op beeldweergavetechnologieën waarin het bedrijf een leidende positie inneemt, zoals LCD (Liquid Crystal Display), Plasma en LCOS (Liquid Crystal on Silicon), een doorzichtprojectie technologie.

Philips cClear

Philips is wereldleider op het gebied van FlatTV’s (lcd en plasma) en ziet daarnaast goede mogelijkheden in LCOSdoorzichtprojectie, die een high definition-grootbeeldkwaliteit biedt in combinatie met compacte afmetingen. Terwijl de markt voor projectoren groeit in zowel het business-to-business- als het consumentensegment, vindt er in de industrie een snelle consolidatie plaats. Het zou aanzienlijke investeringen vergen om door te gaan als volledig geïntegreerde, wereldwijde leverancier en een leidende marktpositie te verwerven.
Aangezien Philips de belangrijkste weergave-technologieën voor frontproctie niet zelf levert, is besloten de ontwikkeling en fabricage van projectoren te beëindigen. Stefan Verhoeven, Sales Director Business: “Voor onze klanten in de Benelux, retail en handel, is het erg belangrijk dat we hen op de meest geschikte wijze blijven ondersteunen. We laten hen weten dat we begrijpen dat deze beslissing voor hen het nodige kan betekenen. In de komende weken gaan onze account managers onze klanten opzoeken en met hen praten over de toekomst. We zien een grote toekomst in beeldweergavetechnologieën zoals LCD, Plasma en LCOS waarin we op dit moment al een leidende positie innemen.”
 
Bron: Philips

MERK

EDITORS' CHOICE