NIEUWS

SoloSound Benjamin


Redactie HiFi.nl | 10 april 2004

(ingezonden mededeling)

Toen George Vermeulen midden jaren negentig overleed, hadden de door hem in de jaren daarvoor ontwikkelde elektrostatische luidsprekersystemen al een grote reputatie. En nog steeds zijn veel daarvan tot volle tevredenheid in gebruik. Met handhaving van de oorspronkelijke principes - tegen betaalbare prijzen hoogwaardige elektrostatische luidsprekers produceren - is de Solosound© ‘Benjamin’ nu de nieuwste generatie Solosound© elektrostaten op de markt gekomen.

SoloSoundElektrostatische luidsprekers staan bekend om hun natuurlijke, heldere en open weergave. Mark Huinder uit Bussum, die zich al geruime tijd concentreerde op de ontwikkeling en productie van grote - en dure - high-end elektrostatische systemen met ingebouwde eindversterkers in combinatie met actieve baskasten, is nu met de ‘Benjamin’ aan de vraag uit de markt naar meer compacte systemen tegemoet gekomen. Bij al deze ontwikkelingen werkt hij samen met Paul Langemeijer, de ontwerper van de elektronica, die ook in de jaren zeventig de elektronische wisselfilters voor de Solosound© elektrostaten ontwierp. 

Mark Huinder: “Na zoveel jaren werd het nu tijd met een nieuw systeem te komen, dat meer is afgestemd op de huidige eisen van gebruik en veiligheid, maar wel met behoud van de gewaardeerde signatuur van de aloude Solostatic’s. Veel van de opgedane ervaringen met de ontwikkeling van high-end systemen hebben we nu dan ook in de ‘Benjamin’ verwerkt”.

De Solosound© ‘Benjamin’ is een compact hybride, kwalitatief hoogwaardig, systeem dat gemakkelijk is aan te sturen met een standaard versterker. Door de unieke constructie, waarbij het geluid van drie zijden afstraalt, is de ‘Benjamin’ gemakkelijk in ieder interieur te plaatsen. De standaard uitvoering is in roestvrij staal met zwart doek. Andere kleuren en houtafwerking zijn tegen meerprijs leverbaar.

-  Solosound© ‘Benjamin’: RVS, tweeweg hybride compacte ESL, 3250 euro (matched pair)
-  Solosound©  ‘stand’: RVS standaard voor ‘Benjamin’, hoogte naar keuze,  236 euro (pair)

Informatie-/verkoopadressen:
Solosound,
1e Industriestraat 12
Bedrijvenpark ‘de Vrijheid’
1401 VL Bussum.
035-693 49 90
e-mail: solosound@planet.nl

EDITORS' CHOICE