NIEUWSB&W

Philips succesvol met LCD


Redactie HiFi.nl | 16 april 2004 | B&W

Lcd-tv`s en halfgeleiders trekken resultaat omhoog

Philips haalde in het eerste kwartaal van 2004 een nettowinst van 550 miljoen euro. Vorig jaar in dezelfde periode moest het elektronicaconcern nog een verlies van 69 miljoen euro noteren. Met name platte televisies en halfgeleiders verkochten goed.

Voor de rest van 2004 verwacht Philips ook gezonde cijfers, met name door een verbeterde conjunctuur in Noord- en Zuid-Amerika en Azie. De huidige cijfers werden echter niet door alle beleggers met gejuich ontvangen, omdat de echte winst iets lager lager uitvalt dan verwacht.

Philips LCD

In de eerste drie maanden van 2004 noteerde Philips een omzet van 6,6 miljard euro, 2 procent meer dan het eerste kwartaal van 2003. Voor de rest van dit jaar denkt Philips dat vooral de omzet in halfgeleiders en medische systemen gaat groeien. Ook de groeiende populariteit van lcd-televisies zal hieraan bijdragen, denkt het bedrijf.

Het is inmiddels duidelijk dat de productie van huishoudelijke apparatuur, zoals koffiezetapparaten, mixers en stofzuigers, in Nederland geen lang leven beschoren is. Philips is van plan steeds meer productiewerk naar lage lonen lanen te verplaatsen. De Nederlandse vestigingen zouden vooral gebruikt moeten worden voor ontwikkeling en onderzoek.

MERK

EDITORS' CHOICE