NIEUWSLinn

Linn Klimax Chakra 500


Redactie HiFi.nl | 22 april 2004 | Linn

Linn, de Schotse fabrikant van electronica en speakers, heeft een nieuw "high-performance, high-efficiency" circuit-ontwerp aangekondigd, dat zal worden toegepast in hun nieuwe Klimax Chakra 500 Twin eindversterker.

De `Chakra` topologie is het resultaat van meer dan vijf jaar onderzoek en continue ontwikkeling en gebruikt een reeks grote bi-polaire transistoren ter versterking van een enkele monolitische transistor. Volgens Linn zal "als de uitgangsstroom minder dan een paar ampère is, al het vermogen van de monolitische transistor komen, op die manier de typische eigenschappen van snelheid en lineariteit van het ontwerp te maximaliseren. Bij hogere stroomafname zullen de bi-polaire uitgangstransistoren het grootste gedeelte van de stroom leveren, hierbij de monolitische transistor te ontlasten, zodat deze ruimschoots binnen zijn bereik kan werken en iedere fout in het uitgangssignaal te corrigeren."

Linn Klimax Chakra 500

De solide gesloten behuizing uit één stuk van de Klimax Twin versterker is ongewijzigd gebeleven. De compacte aluminium kast is bedoeld als bescherming, afscherming en stabilisatie van de interne electronica, alsmede als efficiënte warmtegeleider, met eventuele geforceerde koeling met een ventilator mocht dit nodig zijn.

Het Chakra audio-circuit is elektrisch en mechanisc geïsoleerd van de door de fabrikant zelf ontwikkelde geschakelde voeding, die is verbeterd voor het nieuwe model versterker. De Linn Klimax Chakra 500 Twin stereo versterker zal $7999 US gaan kosten. Prijzen en beschikbaarheid in Nederland zijn nog niet bekend. Voor meer informatie over de producten van Linn, bezoek de LINN website , of die van de Nederlandse importeur, Latham.

EDITORS' CHOICE