NIEUWSB&W

Electra 907 in Be uitvoering


Redactie HiFi.nl | 07 mei 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

Om het 25-jarig bestaan van het bedrijf te vieren, heeft Focal-JMlab een drietal nieuwe gelimiteerde modellen in de Electra serie ontworpen, de zogenaamde Electra BE serie.
De serie loopt parallel met de huidige Electra serie en zal een twee-weg monitor luidspreker - Electra BE 907 - en twee vloerstaande luidsprekers - de Electra BE 927 en 937 met resp. 165mm en 210mm woofers omvatten.

Deze nieuwe luidsprekers zullen worden aangeboden in twee unieke hoogwaardige afwerkingen en met een groot aantal technische opwaarderingen, waaronder de uitmuntende Beryllium tweeter die normaal gesproken uitsluitend wordt toegepast in de Utopia BE serie.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

De wereldwijde oplage van de Electra BE modellen zal zich beperken tot 1000 stuks Electra BE 907`s, 500 stuks Electra BE 927`s en zelfs maar 300 stuks Electra BE 937. De Electra 907 zal geïntroduceerd worden in Mei 2004 waarna de 927 en 937 snel zullen volgen.

De Electra 907
De Electra 907 BE is uiterlijk bijna gelijk aan de bestaande Electra 906. Beide zijn relatief compacte twee-weg monitor luidsprekers (met de optie van een speciale standaard) en maken beide gebruik van de Focus Time technologie voor correct fase-gedrag en de Gamma constructie om een acoustisch "dode" luidsprekerkast te verkrijgen.

De Nieuwe Beryllium tweeter
De Electra BE serie is de eerste serie die gebruik maakt van de nieuwe TCE BE tweeter met dezelfde puur Beryllium geinverteerde dome zoals gebruikt wordt bij het TBU design van de Utopia BE modellen. Beide tweeters kunnen 5 octaven weergeven, van 1 kHz tot bijna 40.000Hz,  dankzij de combinatie van een laag gewicht, extreme stijfheid en uitstekende demping van dit exclusieve materiaal.

Focal - JMlab 907 Be

De TCE BE heeft geprofiteerd van Focal-JMlab`s evolutie in Beryllium technologie, welke het mogelijk heeft gemaakt om met gemak tot 850Hz te kunnen afdalen, waardoor de integratie met de middentoner geoptimaliseerd wordt. Hierdoor kunnen de units dichter bij elkaar geplaatst worden en daarmee worden fase problemen uit de weg gegaan. Een verwijderbare magnetische grille wordt meegeleverd om de tweeter te beschermen.

Nieuw ontworpen sandwich composiet W-conus
De W-conus technologie maakte in 1995 zijn debuut in de originele Grande Utopia.
Door het kunnen variëren met het aantal glas lagen of  met de dikte en structuur van de geïntegreerde dempingsmaterialen, biedt de W-conus technologie de mogelijkheid om de conus te optimaliseren voor nagenoeg iedere frequentiegebied dat hij moet weergeven.
Voor het eerst, zal de nieuwe Electra BE serie een W-conus introduceren met een nieuwe laag van compacter glas en dubbeldikke foam, om samen de stijfheid en demping te optimaliseren.

Focal - JMlab 907 Be

De Electra BE 907 zal geleverd worden in twee afwerkingen; Signature, met aan beide zijden Red Ash fineer en de Classic met aan beide zijden een licht goudkleurig fineer. Het midden van de luidspreker is altijd uitgevoerd in hoogglans zwart, waarbij de plaat achter de tweeter is gemaakt van geborsteld aluminium.

De advies verkoopprijs van de Electra BE 907 zal 1200 euro per stuk gaan bedragen.

MERK

EDITORS' CHOICE