NIEUWS

Siltech Diamond 5 en 6


Redactie HiFi.nl | 12 mei 2004 |

(ingezonden mededeling)

Nederland - 19 april, 2004 - Siltech introduceert twee Signature interconnects voor meerkanaals audio. De Diamond Five en Diamond Six zijn dé oplossing voor de muziekliefhebber die ook zijn meerkanaals opgenomen SuperAudio-CD`s en DVD-Audio disks met de meeste muzikale voldoening wil kunnen afluisteren. Tot de komst van de Diamond Six en Five waren zes aparte interlinks de enige (kostbare) oplossing voor muziekliefhebbers.

Surround
`Surround sound` en beeld waren lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas was de kwaliteit van dat surround geluid niet hoog. Sinds de laatste paar jaar wordt echter ook de pure muziekliefhebber op zijn wenken bediend. SuperAudio-CD en DVD-Audio bieden beide een kwaliteit die CD ver overstijgt en voegen daar, indien gewenst, met surround mixes een ongekende ruimtelijkheid en realiteitsbeleving aan toe. Helaas gaat deze winst aan ruimtelijkheid, plaatsing en detail vaak verloren door het gebruik van minder goede interconnects. Van de DVD-speler naar de voorversterker en van de voorversterker of surround processor naar de eindversterker zijn er met surround respectievelijk zes en vijf interconnects nodig in plaats van twee. Om de uitgaven aan kabels niet meteen te verdrievoudigen, kiest de liefhebber van meerkanaals muziek vaak voor kabels van een iets mindere kwaliteit. Dat is jammer omdat daarmee een deel van de muzikale winst die deze nieuwe formaten bieden, verloren gaat. De Diamond Six en Five zijn dan ook dé oplossing voor de ware audiofiel. In kwaliteit én in prijs.

Siltech Diamond five

Signature Generation Six
SuperAudio-CD- en DVD-Audio profiteren vanaf de speler van een volledig analoog signaalpad. Omdat de digitaal naar analoog omzetting in de speler plaats vindt, heeft u geen jitter die een digitale interface met zich meebrengt en zijn er wanneer u een analoge zeskanaals voorversterker gebruikt geen digitale en of videocircuits in de voorversterker aanwezig die het kostbare analoge signaal negatief beďnvloeden.
Om de analoge kwaliteit van deze verbinding volledig te benutten zijn de Diamond Five en Diamond Six volwaardige leden van de Signature-familie, Siltech`s toplijn. Dat betekent dat er gebruik gemaakt wordt van de meest hoogwaardige geleiders die er zijn: zilver en goud van de zesde generatie Siltech metallurgie. Kapton is de hoogwaardige isolator die het in combinatie met de speciale Low Noise Micro Technology constructie mogelijk maakt dat de kabels nagenoeg immuun zijn voor hoogfrequente vervuiling en overspraak tussen de kanalen onderling.

Opgeruimd
De Diamond Five en Six zorgen voor een ware opruiming achter uw componenten. In plaats van allemaal aparte interconnects ziet u nog maar één of twee multi-kabels.

Prijs
Zowel de vijfkanaals Diamond Five als de zeskanaals Diamond Six zijn geprijsd tussen de tweekanaals Forbes Lake en Snow Lake in. Door deze gunstige prijs is de Signature kwaliteit nu ook voor de meerkanaals liefhebber binnen bereik.

 Type Diamond Five Diamond Six
 1 meter 3300 euro 3600 euro
 (extra meter) 1500 euro 1600 euro

Meer informatie via www.siltechcables.com

 

             
     

EDITORS' CHOICE