NIEUWS

Siltech introduceert SCART kabel


Redactie HiFi.nl | 17 mei 2004 |

(ingezonden mededeling)

Nederland - 5 Mei 2004 - De SCART Video Classic is Siltech`s eerste kabel voor de veel gebruikte en veelzijdige SCART-aansluiting. Met de Siltech SCART Video Classic is het mogelijk om het grote gebruiksgemak dat een SCART-kabel biedt met een compromisloze beeldkwaliteit te verenigen.

De Siltech SCART Video Classic biedt net als de meeste andere SCART-kabels het gemak van een automatische detectie van een breedbeeld beeldverhouding (16:9) als ook herkenning van anamorfe DVD`s en van automatische inputselectie. Zodra u uw DVD-speler aanzet, schakelt uw display naar de juiste input. Wat de Siltech SCART Video Classic echter uniek maakt, is de beeldkwaliteit.

Siltech SCART

Om een optimale beeldkwaliteit mogelijk te maken, is de Siltech SCART Video Classic volledig voor video geoptimaliseerd. De SCART Video Classic bevat alleen die bedrading die voor het videosignaal (RGB-signaal en composiet) nodig is. De SCART Video Classic is dan ook niet voor audio te gebruiken. Waar alle andere fabrikanten in een SCART-kabel van vergelijkbare dikte 20-aders huisvesten, bevat de SCART Video Classic alleen de bedrading die voor RGB en composiet video weergave noodzakelijk is. Die bestaat uit 4 afzonderlijk volledig afgeschermde coaxiale kabels.
Deze compromisloze keus maakt het mogelijk om voor het R- (rood), het G- (groen), het B- (blauw) kanaal en composiet videokanaal aparte kabels van een optimale kwaliteit met ‘solid core‘ zilver-gouden geleiders (G5) te gebruiken. ‘Stranded’ geleiders bevatten veel overgangen tussen de verschillende strands en zijn een bron van vervorming die zichtbaar wordt als ruis en onrust in het beeld. ‘Solid core‘ geleiders zorgen daarentegen voor een extreem lage vervorming en voor een superstrak en detailrijk beeld. De isolatie van iedere coaxiale kabel afzonderlijk is van teflon met een carbonlaag voor nog minder beeldruis. Om reflecties in de kabel volledig tegen te gaan heeft de kabel een karakteristieke impedantie van 75 Ohm over de gehele lengte.
Door de constructie van deze coaxiale kabels in combinatie met de gebruikte materialen is er nauwelijks overspraak tussen de kabels voor R, G, B en composiet video en zijn de kabels ongevoelig voor elektromagnetische strooivelden en hoogfrequente straling, iets wat met de verder op de markt zijnde volledig bedrade SCART-kabels een utopie is.
De gebruikte SCART-connector is zeer solide en resonantiearm. Hij maakt een stevig contact met uw DVD-speler en uw televisie, LCD- of plasmascherm mogelijk.

Met de Siltech SCART Video Classic presenteert Siltech een nieuwe referentie voor SCART-kabels. Door de gekozen constructie en gebruikte materialen is de Siltech SCART Video Classic kwalitatief de meest hoogwaardige SCART-kabel op de markt. Uw beeld verbetert aanzienlijk. Het wordt ongekend realistisch met een bijna tastbare driedimensionaliteit en een prachtige kleurweergave. Door de sterk verminderde ruis wint het beeld aanmerkelijk aan scherpte en detail.

Prijzen:

SCART Video Classic 1 m.  559 euro
SCART Video Classic 1,5 m.  639 euro
Iedere extra meter  160 euro

Importeur:
More Music
Hoofdstraat 177
3971 KK  Driebergen-Rijsenburg
Tel: 0343 - 532526
Email: info@moremusic.nl
Website: www.moremusic.nl

Fabrikant:
Siltech BV
Edisonweg 8
6662 NW  Elst (Gld)
Tel: 0481 - 377400
Email: info@siltechcables.com
Website: www.siltechcables.com

 

 

 

 

 


 

EDITORS' CHOICE