NIEUWSB&W

DTS Pro Audio decoder


Redactie HiFi.nl | 21 mei 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

DTS (Digital Theater Systems, Inc.) heeft een suite uitgebracht van drie pro-audio software encoders voor Mac en PC.

Dolby DTS Surround logoDe nieuwe software richt zich op de audio professional die DTS soundtracks wil creëren voor DVD-Audio, DVD-Video en 5.1 DTS Music Discs (CD`s).

Twee stand-alone encoders worden aangeboden voor zowel de Mac als de PC: de ene is een 48 kHz/5.1 pakket en de andere een 48 kHz/5.1 plus 96 kHz/6.1 (ES Discrete) pakket, wat dan gelijk de eerste commercieel verkrijgbare oplossing is voor het maken van 96 kHz en 6.1-kanaals discrete DTS soundtracks. De verschillende softwarepakketten zijn geoptimaliseerd voor verschillende werksituaties in de meeste pro-audio locaties wereldwijd.

Alle decoders zullen beschikbaar komen tegen het eind van het tweede kwartaal van 2004 via het internationale distributienetwerk van DTS en accepteren zowel Wave als AIFF files. Tijdens het encoderen wordt de bitstream gecontroleerd op juistheid om er zeker van te zijn dat deze op de juiste wijze is geecodeerd en geen fouten bevat.

Het bedrijf heeft tevens een `DTS X Encode facility encoder` gemaakt voor deXserve Raid van Apple, die tot 99 verschillende mix-technici kan faciliteren. Dit is de eerste keer dat een DTS codes een RAID systeem gebruikt om meerdere gebruikers toegang te verschaffen en informatie te encoderen via een Intranet of het Internet, wat dit tevens het eerste systeem maakt dat het mogelijk maakt een DTS bitstream op afstand te encoderen.

"Gedurende de laatste jaren zien we zowel in de industrie als bij de consument een toename in de belangstelling voor het gebruiken van superieure DTS soundtracks voor zowel muziek als film op DVD", zei Brian Towne, de vice-president van de Consumer/ProAudio divisie bij DTS. "Het doel van het introduceren van deze reeks encoders is om de technische behoeften van de pro-audio wereld te bevredigen en zodoende de continue groei van het aantal DTS titels te verzekeren."

Meer informatie op de website van DTS: http://www.dtstech.com

MERK

EDITORS' CHOICE