NIEUWSSony

Sony Car AV


Redactie HiFi.nl | 21 mei 2004 | Sony

(ingezonden mededeling)

Badhoevedorp,  april 2004 - Sony Nederland heeft de introductie aangekondigd van een top-end CD-tuner die een hoge geluidskwaliteit combineert met een scala aan geavanceerde AV- en displayfuncties. De nieuwe CDX-M9900 biedt gebruikers hoogwaardig in-car amusement door zijn krachtige audioweergave en geavanceerde TFT-display met uitgebreide multimediamogelijkheden.

Vóór alles een top-end CD-tuner
De toepassing van exclusieve Sony-audiotechnologie zoals Drive-S maakt de CDX-M9900 tot een krachtige CD-tuner met een uitmuntende geluidskwaliteit en grote duurzaamheid. Drive-S maakt onder andere gebruik van het Xplod S-MOSFET vermogens-IC, een nieuw ontwikkeld plat en geruisloos CD-mechanisme en een verbeterd audiocircuit met grote audiocondensatoren. Samen vormen deze technologieën de basis voor een nieuwe generatie high-end Sony CD-tuners met een indrukwekkende signaal-ruisverhouding van >100dB. Andere voordelen zijn een zeer precies werkende laser pick-up met laag vermogen en de nieuwste servosturing voor snelle toegang tot tracks, een nauwkeurig uitgebalanceerd dempermechanisme dat garant staat voor een hoge schokbestendigheid en BBE-MP voor een perfecte weergave van MP3-bestanden. Door al deze elementen biedt dit topmodel uitstekende allround audioprestaties.

Sony CDX-M9900

Uniek TFT-display voor verbluffende graphics
De CDX-M9900 is momenteel als enige 1DIN CD-tuner voorzien van een TFT-display*. Het beeldscherm kan 32.000 kleuren tegelijkertijd weergeven en biedt gebruikers de mogelijkheid om fantastische graphics en snel bewegende afbeeldingen inclusief animaties, screensavers en achtergronden op hun autoradio weer te geven. Gebruikers die uit zijn op extra functionaliteit zullen opgetogen zijn over de mogelijkheid van de CDX-M9900 om externe videobronnen weer te geven via het 4,2 inch TFT-display, dat een resolutie biedt van 400 (horizontaal) x 96 (verticaal) en 115.200 pixels bevat (RGB).

*Situatie per 4 april ‘04

Onovertroffen in-car amusement door geïntegreerde AV-ingang
Naast een van de meest geavanceerde in-car displays op de markt biedt deze veelzijdige CD-tuner een AV-ingang waarop gebruikers het composiet audio/videosignaal van een DVD-speler, camcorder, digitale fotocamera of zelfs een Playstation 1 kunnen aansluiten. Hierdoor gaat een geheel nieuwe wereld aan in-car amusement open. Als de auto is voorzien van een entertainmentsysteem achter, kan de CDX-M9900 op het dashboard dezelfde beelden weergeven als achterin, zodat ouders bijvoorbeeld in de gaten kunnen houden wat hun kinderen zien. Nu de Europese markt voor in-car AV-producten snel groeit, zullen de AV-opties van deze CD-tuner ongetwijfeld sterk gaan bijdragen aan zijn succes.

Geavanceerde beeldopslag en display-personalisatie
De CDX-M9900 biedt een geavanceerde beeldopslagfunctie die gebruikers de mogelijkheid biedt om het display van hun autoradio aan hun persoonlijke wensen aan te passen. Gebruikers kunnen maximaal 100 op het display weergegeven beelden "bevriezen" en opslaan in het geïntegreerde geheugen, waaronder favoriete scènes uit eigen videofilms of speciale momenten die zijn vastgelegd met een Cyber-shot digitale fotocamera.**. Hierdoor kunnen gebruikers het aanzien van hun CD-tuner perfect laten aansluiten bij hun levensstijl en hun vrienden verbluffen met voortdurend wisselende beelden.

De CDX-M9900 is de eerste CD-tuner ooit die is voorzien van een TFT-display, AV-ingang en beeldopslagmogelijkheid.

De CDX-M9900 is leverbaar vanaf april.
Consumentenindicatieprijs: € 749,-

**Alleen opslag van beelden afkomstig van een extrene videobron.

EDITORS' CHOICE