NIEUWSPhilips

Philips DVD-recorder met harde schijf


Redactie HiFi.nl | 28 mei 2004 | Philips

(ingezonden mededeling)

Met de nieuwe HDRW720 krijgt het opnemen van tv-programma’s met een gecombineerde dvd-recorder / harddisk-videorecorder een logisch vervolg.

De HDRW720 beschikt over Philips’ geavanceerde dvd-opnametechnologie – op basis van het populaire en uitwisselbare dvd+r/+rw-formaat – in combinatie met het digitale gemak van een harddisk-videorecorder (inclusief Pause Live TV en Instant Replay), én nu ook voor het eerst in deze productcategorie de elektronische tv-gids Guide Plus+® (EPG).

Philips HDRW720
Het resultaat is een apparaat dat de consument de meest gebruiksvriendelijke videofuncties biedt:

  • 80 Gb harddisk - opnamecapaciteit voor 130 uur
  • Pause Live TV en Instant Replay - een rechtstreekse uitzending onderbreken en direct herhalingen bekijken zonder het opnemen te stoppen
  • Flextime – een tv-programma vanaf het begin bekijken en de rest opnemen
  • One-Touch Record (OTR) – een willekeurig programma met één druk op de knop opnemen
  • Guide Plus+ EPG – geavanceerde ‘gids’ waarmee tv-programma’s zeven dagen van tevoren kunnen worden geprogrammeerd

Met de HDRW720 kunnen de kijkers hun ‘kijkgedrag’ aan hun dagelijks leven aanpassen. Ze kunnen 130 uur aan tv-programma’s opnemen op de harde schijf (80 Gb), of een programma op een dvd opnemen om het als herinnering voor later te bewaren. De HDRW720 is de eerste harddisk-videorecorder met de gebruiksvriendelijke gratis elektronische programmagids (EPG), waarmee men op het scherm tv-programma’s kan aanklikken om ze tot zeven dagen van tevoren te programmeren.

Als één van de pioniers op het gebied van videorecorders heeft Philips de HDRW720 voorzien van geavanceerde opnamefuncties. Functies als Pause Live TV, Instant Replay en Flextime voegen veel gebruiksgemak toe, waardoor de gebruiker zijn kijkbeleving zelf in de hand heeft. Pause Live TV is een van de meest gebruikte functies van een videorecorder. Als men een uitzending even moet onderbreken c.q. ‘pauzeren’, kan het programma later weer worden opgepakt vanaf het punt waar het werd gestopt.
Met de HDRW720 kan men opnamen uiterst simpel en snel van de harde schijf naar een dvd overzetten. Via één commando wordt de opname digitaal overgezet met een snelheid die 20 keer zo hoog is als de opnamesnelheid. Om een haarscherpe kopie van camcorderopnamen te kunnen maken, heeft de HDRW720 aan de voorzijde een digitale i.LINK®-aansluiting die voorziet in een gemakkelijke verbinding en tweeweg-camerabediening.

Philips HDRW720


De redactie van het tijdschrift Media Totaal heeft de HDRW720 een Media Totaal Award 2004 gegeven in de categorie “Videorecorder Digitaal”.


De HDRW720 is vanaf deze maand beschikbaar en heeft een marktadviesprijs van 799 euro (inclusief BTW).

MERK

EDITORS' CHOICE