NIEUWSSanyo

Sanyo AV met ingebouwde subwoofers


Redactie HiFi.nl | 03 juni 2004 | Sanyo

(ingezonden mededeling)

Lier, juni 2004 – Home Cinema Systemen zijn te herkennen aan vier speakerzuilen, een receiver met dvd-speler en een logge subwoofer. Althans, dat was voor de komst van de Sanyo DC-TS960. Sanyo heeft twee subwoofers in de voorste luidsprekers gebouwd: één in de linker speaker en één in de rechterspeaker.

Resultaat? Een verdeelde laagweergave en de consument zit niet meer met een grote subwooferkast in de kamer. Bovendien beschikt de Sanyo DC-TS960 over een hoogfrequentie draadloos digitaal signaal, waardoor geluidsstoringen voorkomen worden. 

Sanyo

Door de verdeling van het sublaag over twee luidsprekers verdelen de lage frequenties zich makkelijk in de ruimte. Uit metingen blijkt dat bij één subwoofer in de kamer, de geluidsdruk op het niveau van de luisteraar links en rechts duidelijk verschillen. Met dit nieuwe subwoofer systeem van Sanyo komen deze verschillen niet voor en is de geluidsdruk links en rechts precies gelijk. 

Draadloze speakers met digitaal signaal
Een andere eigenschap van deze Home Cinema Set is dat de achterste luidsprekers draadloos aangestuurd worden. Deze aansturing gebeurt niet met het gebruikelijke infraroodsignaal of radiosignaal, maar met een digitaal signaal van 2,4 gigahertz. Sanyo kiest voor een hoogfrequent digitaal signaal omdat dit bijna geen storingen kent. Een radiosignaal is nogal gevoelig voor storingen van buitenaf. Bij een infrarood signaal wordt het signaal onderbroken als er iemand tussen de zender en de ontvanger loopt. Met dit hoogfrequente digitale signaal is dit niet het geval en mogen uw huisgenoten naar hartelust voor de achterste speakers langs lopen. In tegenstelling tot andere draadloze systemen heeft dit systeem geen losse zender voor het signaal van de achterste speakers. Ook hier bedacht Sanyo een passende oplossing. De zender is ingebouwd in de speaker links voor en de ontvanger is ingebouwd in de speaker links achter.

De installatie is eenvoudig: één stekker voor de voorste speakers en slechts één stekker voor de achterste twee speakers. Geen subwoofer en geen transmitter. Eenvoudiger kan het niet.

Compleet systeem
De Sanyo DC-TS960 is uitgerust met allerlei handige technologie die het kijk- en luistergenot ten goede komen. Zo beschikt de DC-TS960 over een 5.1 Multi Channel surround systeem, ingebouwde Dolby prologic II Decoder, een Dolby Digital decoder en een DTS decoder. RDS is handig om te weten welk nummer er op de radio speelt. Muziek en filmgeluid bezorgen kippenvel, want de DC-TS960 is goed voor 330 Watt output. Deze Home Cinema Set leest bijna alle dragers zoals DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD-R/RW en heeft ook geen enkel probleem met de formaten jpeg, wma, mp3, s-vcd of vcd.

Prijs en beschikbaarheid:
De Sanyo DC-TS960 is vanaf heden verkrijgbaar.
De adviesprijs bedraagt 1.199 euro

EDITORS' CHOICE