NIEUWSSony

Sony Network Walkman

Redactie HiFi.nl | 12 juni 2004 | Sony | Importeur: Sony Nederland

(ingezonden mededeling)

Badhoevedorp, juni 2004 – Sony Nederland heeft de introductie aangekondigd van twee nieuwe aanvullingen op zijn serie Network WALKMAN draagbare audiospelers, de NW-E55 en NW-E75 met flashgeheugen. De opvallende nieuwe modellen doen de aanduiding `draagbaar` alle eer aan, aangezien ze door hun gewicht van slechts 40 gram eenvoudig aan een koord om de hals kunnen worden gedragen. Ze bieden bovendien een batterijlevensduur tot 70 uur, wat langer is dan bij welke andere audiospeler met flashgeheugen dan ook.

De apparaatjes verlenen een nieuwe betekenis aan de term `draagbare audiospeler` en zullen vooral modebewuste gebruikers bijzonder aanspreken. Door hun stijlvolle acryl afwerking (in zilver bij de NW-E75 en in blauw, rood of parelmoerwit bij de NW-E55) zijn de spelers veel te mooi om onzichtbaar aan een riem of in een zak te dragen. En dat is ook niet nodig, want met hun gewicht van slechts 40 gram zijn ze licht genoeg om aan de meegeleverde nekband te worden meegenomen. Sony heeft stijl en functionaliteit samengebracht met ergonomische designelementen zoals een eenregelig LCD-display met achtergrondverlichting en een shuttle-knop voor een snelle afspeelselectie.

Sony NW E55

De NW-E55 en NW-E75 Network WALKMAN-spelers zijn voorzien van een flashgeheugen, wat wil zeggen dat hun opslagchips zijn geïntegreerd en er geen gebruik wordt gemaakt van uitneembare opslagmedia. De nieuwe modellen bieden een opslagcapaciteit van respectievelijk 128 en 256MB, wat bij gebruik van de ATRAC3plus compressietechnologie en een bitsnelheid van 48kbps gelijkstaat aan respectievelijk vijf en elf CD`s. Door de verbluffende batterijlevensduur van maximaal 70 uur kunnen gebruikers alle op de NW-E75 opgeslagen albums veelvuldig beluisteren zonder dat de batterij opnieuw hoeft te worden opgeladen.

De spelers kunnen eenvoudig op een PC worden aangesloten via USB, dat op de meeste computers standaard aanwezig is. Het beheren en opslaan van audiobestanden verloopt heel eenvoudig dankzij het meegeleverde softwarepakket SonicStage 2.0 en de apparaatjes kunnen ook worden gebruikt voor de opslag van afbeeldings- en gegevensbestanden. In combinatie met SonicStage 2.0 zijn de spelers compatibel met de meest gebruikte audiocompressieformaten inclusief MP3, WMA en WAV, waardoor vrijwel alle niet-versleutelde muziekbestanden kunnen worden afgespeeld. Bovendien biedt SonicStage 2.0 rechtstreekse toegang tot Connect, Sony`s nieuwe downloadservice voor muziek, die volgens planning deze herfst in Nederland zal worden geïntroduceerd.

Zoals van Sony mag worden verwacht bieden beide spelers een uitmuntende weergavekwaliteit. Sony`s vermaarde compressieformaten ATRAC3 en ATRAC3plus staan garant voor een audioweergave die nauwelijks onderdoet voor CD. De apparaatjes bieden bovendien de mogelijkheid om muziek in het ATRAC3plus-formaat te comprimeren met 256 kbps, waardoor de geluidskwaliteit optimaal behouden blijft.

 

Leverbaarheid:
De NW-E55 en NW-E75 zijn leverbaar vanaf juli.

Consumentenindicatieprijzen:
NW-E55   199 euro
NW-E75   299 euro


EDITORS' CHOICE