NIEUWSLoewe

Loewe Xelos SL LCD


Redactie HiFi.nl | 09 juni 2004 | Loewe

(ingezonden mededeling)

Voor de televisie zitten of haast echt aanwezig zijn bij wat er gebeurt? De nieuwe LCD productfamilie Xelos SL van Loewe zorgt ervoor dat het verschil bijna niet is te zien. Bovendien laat de veelzijdigheid van deze multitalenten vrijwel niets te wensen over. De Xelos SL-familie heeft talloze mogelijkheden: van televisie tot wekker tot FM-radio.

En dat allemaal met trillingsvrij, briljant beeld en in meerdere opstellingsvarianten. Xelos SL is plat, variabel en digitaal in een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

De Xelos SL 37 HD met een beeldschermdiagonaal van 94 cm en de Xelos SL 32 HD (81 cm) hebben een hoge resolutie LCD-display in breedbeeldformaat en zorgen voor de perfecte beleving van Home Cinema. De Xelos SL 20 (50 cm) is met het 4:3-formaat een stuk compacter. De geïntegreerde FM-tuner en wekfunctie maken hem ideaal als tweede toestel in keuken of slaapkamer.

Loewe Xelos SL

Natuurgetrouw beeld
De weergave van digitale beeldbronnen is een koud kunstje voor de Xelos SL 37 HD en de Xelos SL 32 HD. De nieuwste aansluitnormen, zoals DDC en DVI, behoren namelijk tot de standaarduitvoering. Opmerkelijk én handig is de Digital Photoviewer, waarin bijna alle gangbare geheugenkaarten van digitale camera’s passen. Zo zijn foto’s direct op het scherm te bekijken in VGA-kwaliteit.
De Xelos SL 32 HD en de Xelos SL 37 HD zijn uitgerust met de MediaPlus-HD-technologie van Loewe. Dankzij deze technologie zijn alle uitbreidingssets zowel direct bij aankoop als later aan te sluiten. Zo komen zowel digitale satellietprogramma’s als digitaal terrestriële programma’s de huiskamer binnen door Loewe Digital-TV met Common Interface. Daarnaast zorgt de technologie voor beelden die niet van echt te onderscheiden zijn: zonder storende trapeffecten bij diagonale bewegingen, zonder kunstmatige schaduwvorming, maar wel met natuurgetrouwe kleurenweergave, uitstekende scherpte en een hoge detaildefinitie.

De optioneel te integreren hardeschijfrecorder Digital RecordingPlus (meerprijs van 500 euro) voegt aan de Xelos SL 37 HD en de Xelos SL 32 HD geavanceerde opnamemogelijkheden toe. De HardDisk Recorder heeft een opnamecapaciteit van 100 uur en een comfortabel videoarchief. Het vraagt slechts één druk op de knop van de afstandsbediening om actuele uitzendingen op te nemen en tegelijk in tijd verschoven te bekijken. Via de bijbehorende Loewe-menupagina’s zijn niet alleen opgenomen uitzendingen gemakkelijk toegankelijk, maar kunnen ook voorkeurzenders of persoonlijke teletekstpagina’s eenvoudig worden vastgelegd.

Puristische vormgeving
De Xelos SL-familie maakt indruk door de opvallende vormgeving en het puristische uiterlijk. De toestellen zijn slechts enkele centimeters dik. Bovendien hebben ze verrassende opstelmogelijkheden: op een floorstand, op een voetje voor plaatsing op een tafel of in een kast, of op elegante wijze aan de wand. Zo passen de toestellen altijd in iedere ruimte in huis.

 

De Xelos SL 37 HD is leverbaar vanaf juni, de Xelos SL 32 HD vanaf de zomer. De richtprijs van de Xelos 37 HD is 5.699 euro, de Xelos SL 32 HD zal ongeveer 4.499 euro gaan kosten. De Xelos SL 20 is reeds verkrijgbaar en kost 1.499 euro.

 


 

EDITORS' CHOICE