NIEUWSB&W

Bereik DAB vergroot


Redactie HiFi.nl | 13 juni 2004 | B&W

Grote steden eind augustus binnen bereik

In Nederland kan slechts een klein deel van de bevolking digitale radio, oftewel Digital Audio Broadcasting (DAB) ontvangen. De benodigde ontvangstapparatuur is ook nog lang niet in elke elektronicazaak te vinden. Maar dat alles gaat snel veranderen.

Zeven van de tien Nederlanders moet midden november in staat zijn digitale radio op hifi-kwaliteit te ontvangen. Dit heeft de Publieke omroep bekend gemaakt samen met Nozema, de grootste uitzendorganisatie van radio-, televisie- en datasignalen in Nederland. Eind augustus van dit jaar moet het ontvangstgebied van DAB al de vier grootste steden omvatten (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht), alsmede Hilversum, Haarlem, Lelystad en Arnhem.

Pure Digital Tempus-1

Tegen die tijd wordt er ook een marketingcampagne gestart waarin de voordelen van digitale radio zullen worden uitgelicht. DAB, dat op den duur de analoge FM radiotechnologie moet gaan vervangen, biedt een hoge kwaliteit geluid, geheel vrij van ruis.

Rein Simonse van Nozema belicht de voordelen: "DAB kan vele extra services bieden, zoals gedetailleerde, opvraagbare verkeersinformatie, weerberichten en overzichten van het laatste nieuws."

MERK

EDITORS' CHOICE