NIEUWS

WLM nu in Nederland


Redactie HiFi.nl | 15 juni 2004 |

(ingezonden mededeling)

De Oostenrijkse firma Wiener Lautsprecher Manufaktur heeft een reeks luidsprekers op de markt gebracht waarvan de bijzondere actieve aansturing en de PAC tweeter, met brede afstraling, eigen ontwikkelingen zijn. De speakers zijn onlangs gedemonstreerd op de High End in München.

De ontwikkeling was gericht op zowel high end detaillering en fasegedrag als op een hoog rendement. De actieve aandrijving van de modellen Aura, Viola en Gran Viola biedt de mogelijkheid traploos de verschillende drivers af te stemmen op de luisterruimte en de persoonlijke voorkeur. De Gran Viola is ook verkrijgbaar in een variant met passief scheidingsfilter. Het model Lyra is uitsluitend passief te gebruiken, maar WLM biedt ook voor dit model een aantal regelmogelijkheden. Alle modellen maken gebruik van de door WLM ontwikkelde fasecoherente PAC tweeter en van hoog rendement mid/bas drivers.
De WLM luidsprekers hebben een gevoeligheid van 98dB/1W/1m, waardoor het ook met minder krachtige versterkers mogelijk is een enorm dynamisch en breed geluidsbeeld neer te zetten. De speakers zijn te combineren met een subwoofer uit de DUO serie. De grootste subwoofer, de DUO 18, is uitgerust met 2 drivers met een diameter van maar liefst 18 inch.

WLM Lyra

In Wenen (klangBilder 2003) kreeg WLM van het publiek de kwalificatie “Beste Konzert-Klänge”. Op de High End 2004 in München werd WLM ook zeer positief beoordeeld door de internationale pers.
De luidsprekers zijn in vele houtsoorten leverbaar, waaronder blank kersen, en worden via een beperkt aantal vertegenwoordigers op de markt gebracht.

 

WLM Partners;
East End Audio Impex,

Enschede
Tel. 053-4616182 / 06-52682773

Audiolijn
Heesch (bij Oss). 
Tel 0412-453706 / 06-10594925 

Voor meer informatie: zie www.WLM-Partners.nl

EDITORS' CHOICE