NIEUWSB&W

FNAC naar Nederland


Redactie HiFi.nl | 28 juni 2004 | B&W

De Franse multimediaketen FNAC begint een vestiging in Nederland. In 2006 opent het bedrijf haar eerste Nederlandse dependance in het nieuwe kantoren- en winkelcentrum Forum, Tussen Markt En Maas in Maastricht.

FNACDat meldt Nico Eurlings, directeur van projectontwikkelaar 3W Vastgoed, tegenover Muziek en Beeld. FNAC, Fťderation Nationale díAchat des Cadres, heeft al vestigingen in Frankrijk, BelgiŽ, Spanje, Portugal, Zwitserland, ItaliŽ, BraziliŽ en Taiwan.
Het bedrijft verkoopt boeken, software, cdís, dvdís, telefoons en andere technische producten. De grote winkels brengen de producten die op literair, muzikaal, audiovisueel en informaticagebied verschijnen voor een zo groot mogelijk publiek in alle prijsklassen. De keten pretendeert het grootste aanbod te hebben van boeken, beeld- en geluidsdragers en software. Onderdeel van de formule is een permanente stroom van exposities, forums en minioptredens in de vestigingen. FNAC begon in 1957 in Parijs en heeft onder andere een vestiging in Luik.

MERK

EDITORS' CHOICE