NIEUWSB&W

Voorwaarden 2e hands rubriek HiFi.nl


Redactie HiFi.nl | 09 juli 2004 | B&W

Om de kwaliteit van de tweedehandsrubriek van HiFi.nl zo goed mogelijk te waarborgen zijn per 1 juli 2004 de voorwaarden waaronder gebruik gemaakt wordt van de tweedehandsrubriek op HiFi.nl op een aantal punten extra aangepast.  Hierbij vindt u in onderstaande een toelichting. Tevens leest u kort onze onze ideeen en standpunten inzake de tweedehandsrubriek van HiFi.nl.

Het online magazine HiFi.nl bestaat dit jaar 5 jaar en heeft zich in die tijd mogen verheugen op een grote groep lezers: enkele tienduizenden unieke bezoekers per maand! Een deel van deze bezoekers maakt gebruik van de tweedehandsrubriek http://markt.hifi.nl.

Wat betreft de tweedehandsrubriek van HiFi.nl zijn we heel duidelijk: de tweedehandsrubriek is er voor particulieren en zakelijke aanbieders (winkels) die tweedehands apparatuur willen (ver)kopen.

Waar HiFi.nl geen medewerking aan wil verlenen zijn ondermeer:

 • "handelaren" die vanaf bijvoorbeeld een zolderkamer of vanuit de schuur handel drijven
 • internetshops die via de tweedehandsrubriek van HiFi.nl handel willen drijven
 • particuliere en zakelijke aanbieders die namens de bovenstaande partijen advertenties plaatsen
 • particuliere en zakelijke aanbieders die nieuwe componenten en/of partijen te koop aanbieden
 • particuliere en zakelijke aanbieders die onder valse voorwendselen componenten te koop aanbieden

Enkele wijzigingen in de voorwaarden

Zoals gezegd zijn per 1 juli 2004 de voorwaarden waaronder gebruik gemaakt kan worden van de tweedehandsrubriek op een aantal cruciale punten aangepast (De voorwaarden kunt u hier lezen).
We noemen de belangrijkste regels:

 • Particuliere aanbieders kunnen gratis gebruik maken van de tweedehandsrubriek, maar mogen per kwartaal niet meer dan 7 componenten te koop aan bieden.
 • Zakelijke aanbieders mogen alleen gebruik maken van de tweedehandsrubriek van HiFi.nl als ze voldoen aan oa (een combinatie van) de volgende criteria:
  • ze dienen een uitgebreide vermelding hebben in de Hi-Find van HiFi.nl
  • ze hebben van de beheerders van HiFi.nl de expliciete toestemming om gebruik te maken van de tweedehandsrubriek.
 • U herkent een zakelijke aanbieder aan de aanduiding "winkel” in de tweedehandsrubriek.
 • Zakelijke aanbieders hebben een commercieel belang bij het plaatsen van occassions in de tweedehandsrubriek en/of doen zaken namens een bedrijf. Voor zakelijke aanbieders gelden ook aanvullende voorwaarden, hierover kunt u HiFi.nl contacteren via info@hifi.nl.
 • HiFi.nl behoudt zich ten alle tijde het recht voor (particuliere en zakelijke) gebruikers te weren op basis van oa bovenstaande criteria.

Wij zullen continu en steeksproefgewijs controleren of gebruikers zich houden aan de richtlijnen. Daarnaast zullen we ook regelmatig controleren of tweedehandsapparatuur geen nieuwe apparatuur of aanbiedingen betreft. Bij overtreden van de voorwaarden zal een gebruiker gewaarschuwd worden en bij recidiverend gedrag zullen advertenties worden verwijderd en accounts geblokkeerd.

Belangrijk - misbruik door particuliere of zakelijke gebruikers

HiFi.nl is er voor de consument die meer wil lezen en weten over HiFi apparatuur en - ontwikkelingen. Daarnaast is HiFi.nl er ook voor de HiFi-branche, zoals daar zijn de HiFi-speciaalzaken met een winkel(-deur) en garanties over goede voorlichting en service.

HiFi.nl controleert steekproefsgewijs de geplaatste advertenties op hun juistheid en of deze voldoen aan de richtlijnen. Dagelijks worden gemiddeld meer dan 10-15 advertenties verwijderd en regelmatig worden accounts van gebruikers geblokkeerd. Om het herhaald misbruik van de tweedehandsrubriek tot een minimum te beperken zijn de voorwaarden recentelijk extra aangepast en worden advertenties gecontroleerd. Dit heeft ertoe geleid dat de afgelopen twee weken al meerdere gebruikers (en hun advertenties) definitief zijn verwijderd uit de tweedehandsrubriek.

Meer informatie

Mocht u als bedrijf ook gebruik willen maken van de tweedehandsrubriek van HiFi.nl, contacteert u ons dan via: sales@hifi.nl.

HiFi.nl controleert actief en dagelijks de toevoegde advertenties binnen de tweedehandsrubriek. Natuurlijk kan het nog steeds voorkomen dat advertenties geplaatst worden die niet voldoen aan de richtlijnen. Wilt u ons attenderen op tweedehandsadvertenties die niet voldoen aan bovenstaande punten en/of voorwaarden, dan kunt u dit doen via: 2@hifi.nl.

Ook als u nog aanvullend vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u ons bereiken via 2@hifi.nl.

Wij wensen u veel plezier en succes met de tweedehandsrubriek van HiFi.nl!

Beheer HiFi.nl
Jean-Pierre Joos

2e Hands rubriek (c) Xingo

MERK

EDITORS' CHOICE