NIEUWSPerreaux

Perreaux Radiance R200i


Redactie HiFi.nl | 20 juli 2004 | Perreaux

(ingezonden mededeling)

Transform Audio, de officiele Importeur van Perreaux (electronica uit Nieuw Zeeland) voor Nederland, Belgie, Luxemburg en Duitsland, introduceert de Perreaux Radiance R200i top High End geïntegreerde versterker, één van de verassendste ontwikkelingen op versterker gebied in de laatste jaren.
 
De Radiance R200i is een, discreet dual mono opgebouwde, geintegreerde versterker welke gebruik maakt van Power-mosfets (Perreaux heeft 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van power-mosfets, het voordeel van een mosfet is dat het de muzikaliteit heeft van een top-buizenversterker en de snelheid en controle van een top-transistorversterker)en een zeer zware voeding voor zowel het voorversterker- als het eindversterker- gedeelte (2 x 268 W aan 8 ohm, 2 x 402 W aan 4 ohm,frequentiebereik van 20 Hz tot 600.000 Hz), waarbij alle componenten van beide kanalen qua waarden en muzikaliteit volledig identiek zijn. De versterker is microprocessor gestuurd en wordt geleverd inclusief afstandbediening. Dit betekent dat men de inputs ( zowel gebalanceerd als niet gebalanceerd) kan toewijzen, de balans voor iedere input kan je toewijzen en opslaan, het opstartvolume kan kiezen en opslaan, het maximale volume kan bepalen en vastleggen en 3 helderheidslevels van het display in kan stellen.

Perreaux Radiance R200i

De temperatuur van de koelribben is via het display af te lezen, de display time-out kan ingesteld worden, stroom-bespaar-instellingen kunnen vastgelegd worden. Ook kan men een vaste input selecteren voor het geval er geen input-keuze wordt gemaakt, dus ook bij het opsarten/inschakelen van de versterker. De voorversterker is in standby te zetten.
 
De R200i levert 50 W in pure klasse A, daarboven AB en is volledig stabiel tot 2 ohm. Met zijn voedingscapaciteit van max. 70 Ampere per kanaal, 160 Volt piekspanning en 80.000 micro Farad condensator-capaciteit,kan electrisch gezien iedere luidspreker aanstuurd worden, ongeacht impedantie en gevoeligheid. De Perreaux Radiance R200i heeft een dempingsfaktor van meer dan 2000 bij 4 ohm en is zeer snel en muzikaal.

Perreaux Radiance R200i
 
De beveiliging wordt intelligent gecontroleerd, als het een thermische-beveiliging betreft zal de versterker het audio-signaal negeren totdat de koelribben de juiste temperatuur hebben bereikt, als het een overload-beveiliging betreft
zal de versterker het vermogen heel snel laten zakken en de wel/niet overload constant checken en indien alles weer in orde is het orginele signaal weer opbouwen in fasen van 5dB.
De microprocessor controleert zelfs de speakerconnectoren; wilt u spelen met 2 sets speakers dan is het geen probleem, de juiste setting kiezen. Wilt u bi-wire spelen, kies eenvoudigweg de juiste setting en de sturing zal het correct schakelen.
 
De Radiance R200i is erg bescheiden van afmetingen, 43cm breed, 10.5cm hoog en 34cm diep,een unicum voor een top High-End vesterker, wat tevens veel vrouwen zal aanspreken!


Uitvoering:
Uitvoeringen in satijn en zwart pianolak.

Prijs:
Perreaux Radiance R200i         6950 euro

Perreaux Radiance R200i
 


 

MERK

EDITORS' CHOICE