NIEUWSSanyo

Sanyo introduceert PLV-Z2


Redactie HiFi.nl | 24 juli 2004 | Sanyo

(ingezonden mededeling)

De PLV-Z2 zal zelfs de grootste liefhebber verbazen met zijn hoge beeldkwaliteit, maar vooral met zijn goede prijs/kwaliteitsverhouding. De introductie van de voorloper PLV-Z1 in het najaar van 2002 was al een schot in de roos: met een marktaandeel van mÚÚr dan 20% in het hometheater instapsegment werd Sanyo een referentie. De PLV-Z2 is geen vervanger van de succesvolle PLV-Z1 (laatsgenoemde blijft leverbaar), maar een toevoeging aan het Sanyo-assortiment videoprojectoren met 16:9-panelen.

De PLV-Z2 is uitgerust met LCD-panelen met een resolutie van 1280 x 720 beeldpunten - Wide XGA - en daarmee is de projector HDTV-compatible. De resolutie 720p (720 lijnen progressive) kan zonder verdere bewerking 1-op-1 worden weergegeven: De 2,8 miljoen pixels die bij videoprojectie allemaal benut kunnen worden, dankzij het breedbeeldformaat van de panelen, zorgen voor een ongeziene beeldscherpte. Ook het 1080i HDTV-signaal (1080 lijnen interlaced) kan met de PLV-Z2 verbazingwekkend helder worden weergegeven.

De 3D-AUC controller (3-Dimensional Automatic Uniformity Correction controller) zorgt voor een prachtige weergave van de kleur. Dit systeem werd al gebruikt bij dure high-end projectoren en zit nu standaard op de PLV-Z2. 3D-AUC is een digitale techniek die door weergave van optimaal natuurlijke kleurschakeringen zorgt voor een zeer waarheidsgetrouw "analoog" beeld met diepe en natuurlijke kleursaturatie. 

Sanyo PLV-Z2

De PLV-Z2 verbaast de kenners vooral door zijn uiterst hoge contrastverhouding van 1300:1. 

Dit contrast kan nog verder worden be´nvloed met behulp van een manueel verstelbare lensopening (iris). Deze techniek is pas sinds kort ingevoerd in de wereld van de videoprojectoren.

De PLV-Z2 beschikt over de vertrouwde horizontale en verticale lensshift, waarmee projectie boven of onder de ideale projectieas mogelijk wordt. Het bereik van deze lensshift is erg groot; zo kan in verticale richting het beeld helemaal tot boven de horizontale aslijn gebracht worden, of tot helemaal eronder. In de horizontale zin kan het beeld bewogen worden tot de helft naar links of naar rechts ten opzichte van de neutrale positie.

Andere sterke eigenschappen zijn ondermeer de stille ventilatie (27 dB in eco-mode), het mooie design met behoud van het typische Sanyo-frontklepje, de functionele afstandbediening met oplichtende toetsen en het handige groothoek-bereik van de lens (aspect ratio 1.5-1.9:1).  De projector is makkelijk te verplaatsen met een gewicht van 4,1 kg. Een vaste installatie aan het plafond is geen probleem dankzij het digitaal omkeerbare beeld. De PLV-Z2 kan met behulp van een montagebeugel ondersteboven aan het plafond worden bevestigd.

Voor echte liefhebbers is er meer goed nieuws: naast composite, S-video, RGB en component-aansluitingen, beschikt de projector ook over een DVI-I ingang voor digitale en analoge DVI signalen. Uiteraard accepteert de component ingang ook progressive scan signalen.
 

Prijs en beschikbaarheid:
De PLV-Z2 is leverbaar vanaf begin november bij de erkende Sanyo-verkooppunten. 
Voor een adviesprijs van 2249 euro  incl. BTW, wordt hij geleverd met een garantie van 36 maanden.

 

EDITORS' CHOICE