NIEUWSPhilips

Philips Ambilight en Ocean`s Twelve


Redactie HiFi.nl | 16 augustus 2004 | Philips

Deze maand ontvingen wij op de redactie van HiFi.nl het onderstaande Philips persbericht. Ocean`s Twelve wordt hierin als kapstok gebruikt om Philips Ambilight onder de aandacht te brengen; een systeem waarbij de achtergrondverlichting (zie foto`s) aangepast wordt op het getoonde beeld. Ambilight is natuurlijk het nieuws waarom het in dit bericht draait, maar de kapstok is dermate leuk, dat we het onderstaande bericht dan ook integraal plaatsen. Om de Ambilight technologie te verduidelijken plaatsen we vandaag ook een tweede persbericht betreffende Ambilight.

(ingezonden mededeling)

Rome, ItaliŽ Ė Een van Rome`s meest exclusieve hotels, Hotel de Russie, is tijdens de filmopnamen in mei en juni de thuisbasis geweest van de supersterren en crew van de nieuwe filmproductie "Ocean`s Twelve". Genesteld in een ommuurde tuinoase in hartje Rome, heeft het hotel een rijke traditie in het onderbrengen en entertainen van grote sterren, waaronder Tom Cruise, Cameron Diaz en Elton John, en van al diegenen die hun naam gaven aan de beroemde suites of de bar, zoals Pablo Picasso en de componist Igor Stravinsky.

Niet dat het aan stijl en elegantie ontbrak, maar Hotel de Russie heeft een "technologische make-over" ondergaan speciaal voor de crew van "Ocean`s Twelve", waaronder megasterren George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones, Julia Roberts, regisseur Steven Soderbergh en producent Jerry Weintraub. De kamers en suites van de filmploeg werden uitgerust met de meest geavanceerde home entertainment apparatuur die vandaag de dag beschikbaar is. Op verzoek van Weintraub werden voor de periode dat de crew in het hotel verbleef alle televisie`s vervangen door Philips 42-inch FlatTVô met het nieuwe Ambilightô systeem. Tevens werd het allernieuwste op gebied van DVD-recorders en andere home entertainment apparatuur geplaatst.

Philips Ambilight

"Ocean`s Twelve" acteur George Clooney verbleef in de Picasso Suite van het hotel. Hoewel Clooney en de overige sterren Hotel de Russie inmiddels weer hebben verlaten voor de volgende filmlocatie, kunnen de nieuwe gasten van de Picasso Suite ervaren hoe het is om als een ster te leven. De suite beschikt namelijk nog steeds over de revolutionaire FlatTV met Ambilight - een primeur in de hotelwereld.

Ambilight is een uniek, interactief verlichtingssysteem dat de binnenkomende TV-signalen analyseert om de achtergrondverlichting vervolgens af te stemmen op het beeld en het thema op het scherm. Door de visuele omgeving met licht te beÔnvloeden creŽert Ambilight een intensievere kijkervaring waarin je je geheel kunt verliezen. Met deze nieuwe technologie hebben de gasten in de Picasso Suite de wereldprimeur om televisieshows en films letterlijk en figuurlijk in een geheel nieuw licht te bekijken. Een Philips DVD Recorder - DVDR77 - en een exemplaar van "Ocean`s Eleven" is achtergelaten in de suite van George Clooney, op deze manier kunnen echte filmfanaten zich goed voorbereiden op de premiŤre van "Ocean`s Twelve" in december 2004. Voor de liefhebbers van het maken van foto`s is de DVDR77 uitgerust met een kaartleesslot, waarmee gasten hun digitale beelden van die dag op het grote scherm kunnen bekijken om ze vervolgens met ťťn druk op de knop op DVD te branden.

Philips Ambilight

De exclusieve Picasso Suite bevindt zich op de bovenste verdieping van het hotel en kijkt uit over de Giardino Segreto (geheime tuin) en de Pincio. Bij aankomst worden de gasten als het ware ondergedompeld in de luxe ambiance van deze prachtige plek met een sfeer, rijk aan traditie en geschiedenis. De stijlvolle inrichting creŽert bij de gasten een gevoel van harmonie en vreugde. De slaapkamer, de salon, het kantoor en het enorme terras bieden een rustgevend onderkomen temidden van de bedrijvigheid van het hectische Rome van alledag. De suite kijkt uit over een groene oase van rust, met oude bomen, schitterende gazons en bloembedden met een mediterrane uitstraling. Het geheel wordt nog eens geaccentueerd door oranje, rode, gele en witte rozenstruiken die prachtig mÍleren in de "Geheime Tuin".

Het 125-kamers tellende Hotel de Russie (lid van de The Leading Hotels of the World groep) dat aan Rome`s bekende Via del Babuino ligt, werd in april 2000 door Sir Rocco Forte, hoofd van Rocco Forte Hotels nieuw leven ingeblazen. Sir Forte liet het gehele interieur vernieuwen, de schitterende tuinen met de vele niveaus (de beroemde "Giardino Segreto" die naar de Pincio voert) herinrichten en liet de elegante neoklassieke gevel opknappen. Vandaag de dag is Hotel de Russie volledig in zijn oude glorie hersteld. De uitstraling van het gebouw is eenvoudig maar uiterst stijlvol met eigentijdse accenten. De tuin met haar vele niveaus, oorspronkelijk ontworpen door Valadier, biedt een oase van rust en koelte in het hart van Rome. Voor meer informatie over het hotel, verwijzen we u naar www.roccofortehotels.com.

Ocean`s Twelve
In Ocean`s Twelve komt de gehele cast van de 2001-filmhit, Ocean`s Eleven, weer bij elkaar en verwelkomen de Oscar-winnares Catherine Zeta-Jones en de internationaal beroemde ster Vincent Cassel. De Warner Bros. Pictures presentation, in samenwerking met Village Roadshow Pictures, is de opvolger van de grote hit van 2001 Ocean`s Eleven en is geproduceerd door Jerry Weintraub en geregisseerd door Steven Soderbergh. De film komt op 10 december uit in Amerika en op 15 december in Europa. George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac en Julia Roberts voeren de sterrenparade aan met Academy Award-winnaar, director Steven Soderbergh achter de camera en Jerry Weintraub als producent. De sterren Casey Affleck, Scott Caan, Elliott Gould, Eddie Jemison en Carl Reiner complementeren de cast. Susan Ekins, John Hardy en Bruce Berman nemen zelf de productie ter hand. De productiedesigner is Philip Messina; editor is Academy Award winnaar Stephen Mirrione. Het nieuwe script is geschreven door George Nolfi en de kleding is ontworpen door tweemaal Oscar-winnares, Milena Canonero.

Philips Ambilight

MERK

EDITORS' CHOICE