NIEUWSLinn

Linn introduceert KINOS


Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2004 | Linn

(ingezonden mededeling)

Linn’s nieuwe meer-kanaals AV System Controller, de KINOS, is nu leverbaar. De compacte en veelzijdige KINOS biedt enorme prestaties voor zijn prijs, waardoor het een goede keus is voor iedere enthousiasteling die op zoek is naar een echt ‘high-fidelity’ AV systeem.

Linn Kinos

De bewezen en betrouwbare technologie die Linn voor het eerste gebruikte bij de KISTO system controller, biedt de gebruiker een eenvoudige bediening en een makkelijke, menu-gestuurde set-up voor de best presterende AV systemen.

De uitgebreide verzameling decodeer algoritmes maken het mogelijk dat men kan genieten van audio en video bronnen via luidsprekers of hoofdtelefoons in stereo of meer kanaals audio. KINOS ondersteunt een reeks meer kanaals audio configuraties waaronder 5.1 en 7.1. Naast een aantal door Linn ontwikkelde algoritmes biedt de KINOS bovendien verschillende downmix opties en Lip Sync vertraging aan te passen middels de Linn afstandsbediening.

Een paar handigheidjes hebben de configuratie van de KINOS bijzonder eenvoudig gemaakt. Een door Linn ontworpen gebruikers interface voorziet in intuitieve bediening en opslag van persoonlijke of systeem profielen. Toegang tot een meer-talige Help-functie biedt begeleiding tijdens iedere fase van het instellen van het apparaat. Indien gewenst kan een toetsenbord aangesloten worden op het achter een klepje verborgen front paneel, om de installatie te vereenvoudigen en snel tekst in te voeren. RC5 in- & uitgangen maken directe integratie met andere Linn producten mogelijk.
Achter dit klepje op de voorzijde van de KINOS bevinden zich bovendien ingangen voor snelle directe aansluiting van een spelcomputer, camcorder, hoofdtelefoon, etc. 

Linn Kinos

De geintegreerde multi-room capaciteiten zijn inmiddels een handelsmerk van Linn. Ook de KINOS kan worden uitgebreid om dezelfde geluidservaring te distribueren naar maximaal vier ruimtes. Bovendien kan de KINOS worden opgenomen in een Linn KNEKT systeem of een multi-room systeem van een ander merk, zodat plasma liften, projectie schermen, verlichting, gordijnen en andere ‘home automation’ producten kunnen worden bestuurd door middel van vier onafhankelijk 12V ‘triggers’.

KINOS is speciaal ontworpen om Linn’s UNIDISK serie te completeren en te versterken. Aansluiting van de RS232 poorten op beide aparaten zorgt voor automatische selectie van de meest geschikte decodeer oplossing voor de betreffende disc. De kortste weg naar de beste kwaliteit muziek- en/ of filmbeleving is daarmee gegarandeerd.

KINOS wordt geleverd in twee varianten: de KINOS en de KINOS+DSP. Beide producten bieden dezelfde hoge kwaliteit wat betreft prestaties en functionaliteiten, met uitzondering van het aantal opname paden. KINOS heeft één DSP voor onafhankelijke opname of distributie van een enkele analoge bron of digitale bron waarnaar geluisterd wordt. Voor opname van analoog naar digitaal is de uitgebreidere KINOS+DSP nodig omdat deze een tweede DSP en een DA-converter behuist. Onafhankelijke opname of distributie van iedere analoge of ditale bron, ongeacht waarnaar geluisterd wordt in de hoofdkamer is mogelijk met deze variant. U kunt bijvoorbeeld een DVD kijken in de ene ruimte terwijl u in een andere kamer een video soundtrack van een sateliet decoder opneemt of distribueert naar een andere ruimte.

Linn KINOS

De KINOS kan ook in een later stadium worden uitgebreid naar een KINOS+DSP door middel van een ‘upgrade module’ de LINN REKORD.

Op dit moment maken Linn dealers plannen voor demonstraties met de KINOS. Wilt u een demonstratie bijwonen? Neem dan contact op met Latham Audio, +31 (0)13 5082411 of e-mail: judith@latham-ci.com.

EDITORS' CHOICE