"/>
 

NIEUWSPioneer

Pioneer 5e generatie plasma


Redactie HiFi.nl | 24 augustus 2004 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Met zeven miljard kleuren die HD audiovisueel amusement tot leven brengen 
 
Melsele, 18 augustus 2004 - Pioneer Europe NV breidt zijn HDTV-aanbod nog uit met de introductie van vijf nieuwe "PureVision" high-definition plasma TV’s. Met maar liefst zeven miljard kleuren is het uitgebreide productgamma nu uitgerust met nieuwe gepatenteerde technologieën en ongeëvenaarde verbeteringen op het vlak van beeld- en klankkwaliteit.

Bovendien zijn de nieuwe aanwinsten merkbaar dunner en lichter dan de vorige modellen dankzij het gebruik van de Pioneer Direct Colour Filter – de allereerste filmfilter ter wereld. Bovendien ondersteunen sommige modellen ook terrestrial digital broadcasts (digitale ether-tv), terwijl alle vijf de modellen beschikken over het originele Sophisticated Cosmetic Design van Pioneer met een nieuw ontworpen Media Receiver.

Plasma HD Plasma

Marnix Somers, Director, Consumer Plasma Division Pioneer Europe NV, ziet het zo: “Omdat de beelden van digitale en high-definition programma’s en films zo scherp zijn, kiezen steeds meer mensen voor tv’s met groot scherm om hun kijkgenot thuis naar een nieuw niveau te tillen. Met de lancering van de Pioneer Plasma TV’s van de vijfde generatie versterkt Pioneer zijn engagement om onze klanten een uitzonderlijke HDTV-ervaring en een ongeëvenaard productgamma aan te bieden waardoor ze thuis optimaal kunnen genieten en hun voordeel kunnen doen met de digitale revolutie.”

Het Pioneer Plasma gamma van de vijfde generatie bestaat uit de volgende producten:

  • PDP-505XDE (50 inch) en PDP-435XDE (43 inch): nieuwe geavanceerde modellen met ingebouwde Digital Terrestrial TV tuner
  • PDP-505HDE en PDP-435HDE: standaardmodellen vergelijkbaar met het huidige Pioneer gamma
  • PDP-435FDE (43 inch): een nieuw “basismodel”.

De belangrijkste kenmerken van het nieuwe gamma zijn:

1.   Superieure en verbeterde beeldkwaliteit
Dankzij de nieuwe multi-grijstintentechnologie produceert het Advanced Super CLEAR Drive System van Pioneer het equivalent van maximum 1.920 grijstinten (*1) voor elke RGB-kleur, wat neerkomt op een totaal van meer dan zeven miljard kleuren die gegenereerd worden. Deze geavanceerde technologie omvat een superieure weergave van grijstinten bij lage helderheid en kan ook contourruis elimineren, waardoor de kijkers kunnen genieten van kwaliteitsbeelden die nog duidelijker en nog scherper zijn.

Bovendien zorgt “Dynamic Bright-up Processing” technologie, die nieuw wordt toegepast in het  Advanced Super CLEAR Drive System,  voor een dynamische controle van de helderheid door constant de gemiddelden en de spreiding van de helderheid van het scherm te regelen. Hierdoor worden de delen met middelmatige helderheid, die het grootste deel van het beeld uitmaken, helderder weergegeven. Belangrijk is dat het stroomverbruik hierbij ook laag blijft.

MPEG Noise Reduction garandeert een betere beeldkwaliteit door de "mosquito noise" van gecomprimeerde MPEG videobeelden te onderdrukken, terwijl de Dynamic HD Converter videobeelden converteert naar het optimale formaat voor de high-definition televisies.

2.  Beter contrast en betere lichtweerkaatsing
De allereerste (*2) “Direct Colour Filter” technologie zorgt ook voor een drastische verbetering van de beeldkwaliteit. Door dit systeem is het glas voor de voorste filter van het plasmapaneel overbodig, waardoor komaf wordt gemaakt met de hinderlijke weerkaatsingen die vroeger ontstonden tussen het glas voor de voorste filter en het plasmapaneel. De Direct Colour Filter reduceert ook de externe lichtweerkaatsingen en verbetert het contrast van het paneel bij veel licht met ongeveer 20% in vergelijking met de vroegere plasmamodellen van Pioneer. Het resultaat: nog scherpere en helderdere beelden met nog levendigere kleuren.

3. High definition beelden die niet vervagen
De high resolution progressieve plasmatelevisies van Pioneer zijn HDTV-compatibel en zijn geschikt voor de beide industriële normen voor ‘High Definition’ videoformaten (1080i en 720p). Ideaal dus om thuis de nieuwste HD-films te bekijken (*3). Bovendien kunnen gebruikers dankzij de HDMI (High-Definition Multimedia Interface) terminal digitale video- en audiosignalen via één enkele kabel verbinden voor een perfect volledig digitaal klank en beeld zonder enige afname van de kwaliteit van het signaal. Dankzij de "Advanced PureCinema" technologie krijgt u het gevoel dat u in de bioscoop zit te kijken.

4.  DVB-T compatibele Digital Terrestrial TV tuners
De PDP-505XDE (50 inch) en PDP-435XDE (43 inch) modellen zijn uitgerust met een ingebouwde DVB-T compatibele Digital Terrestrial TV tuner voor de ontvangst van Free-to-Air digital terrestrial broadcast.  Ze beschikken ook over een Common Interface slot voor Conditional Access modules, wat ideaal is voor gebruikers die een abonnement willen nemen op een betaal-TV.

5.  Hifi klank
De nieuwe laagfrequentversterkers en luidsprekers van Pioneer, ontwikkeld conform de ontwerpconcepten voor hifi audiocomponenten, tillen de geluidweergave naar ongekende niveaus.

Twee optionele luidsprekers - short speakers en nieuwe long speakers met zachte koepeltweeter – zijn beschikbaar voor de producten van de nieuwe generatie. Hiermee kan de gebruiker het klankniveau zodanig aan te passen dat het optimaal past bij de instelling van zijn eigen home entertainment systeem.

De long speakers met gaasafwerking die perfect bij het tv-toestel past, zijn even hoog als het paneel. Het zijn dubbed Acoustic Swing Speakers. Met een handige bevestigingsbeugel kunnen ze in vier posities aan weerskanten van het paneel geplaatst worden, zodat de kijker de luidsprekers kan aanpassen aan zijn favoriete luisterposities. Ideaal dus voor een avondje tv-kijken met de hele familie of voor een intieme, romantische instelling.

De short speakers zijn beschikbaar met zilverkleurige metaalafwerking en kunnen bevestigd worden aan beide kanten van het panel of als één geheel onder het tv-scherm.

Bovendien kan de digitale klank bij de topmodellen getransfereerd worden naar een extern surround sound systeem voor nog meer luisterplezier en voor een vloeiende integratie in een thuisbioscoopinstallatie via de optische digitale audio (Dolby Digital compatibel) output.

6.  Lichtgewicht, laag stroomverbruik, lange levensduur
De Pioneer Plasma TV’s van de vijfde generatie zijn de lichtste in hun klasse (*2) dankzij de Direct Colour Filter technologie, waardoor het glas voor de voorste filter geëlimineerd kon worden. De tv’s met 50-inch scherm wegen ongeveer vijf kilogram minder, terwijl de toestellen met 43-inch scherm ongeveer vier kilogram lichter zijn dan de vorige modellen van Pioneer.

Bovendien garandeert de uiterst efficiënte luminantietechnologie gegenereerd door het PURE scherm een lager stroomverbruik. Verder bedraagt de luminantielevensduur (*4) van de nieuwe schermen meer dan 60.000 uur, wat jarenlang kijkplezier garandeert.

 

 Beschikbaarheid  Prijs (incl BTW)
 PDP-505XDE (50 inch): oktober 2004  8199 euro
 PDP-435XDE (43 inch): oktober 2004  6199 euro
 PDP-505HDE:  september 2004  7999 euro
 PDP-435HDE:  september 2004  5999 euro
 PDP-435FDE (43 inch) september 2004  5499 euro

 

(*1) Bij weergave van PAL / Secam bronnen aan een refresh rate van 100Hz.
(*2) Pioneer enquête van 20 mei 2004.
(*3) De Euro1080 HDTV signalen worden uitgezonden als 50Hz video in 1080i (1080 lines interlaced) formaat.
(*4) De luminantielevensduur is de tijd die verstreken is tot de helderheid afneemt tot de helft van het oorspronkelijke niveau.


 

EDITORS' CHOICE